Infractorul politic a devenit o sintagma prafuita. Incep sa ne plictiseasca statisticile cu sutele de parlamentari penali, cu miile de primari, lideri judeteni/ nationali de partid sau fosti ministri penali. Infractorul politic a devenit o specie comuna in mioriticul decor. Prinde insa viata o noua si caraghioasa specie politica: lumpenul politic.

Sprijiniti in cârjele unei senectuti care-i bântuie urât, lumpenilor politici au inceput a le miji caraghioasele tuleie in zorii campaniilor electorale ale acestui an. Ei provin din zona infractorilor morali, din bantustanul frustratilor care nu-si pot trai cu demnitate sontâcul inevitabil sau din mahalaua celor care, loviti cândva frumos de aerul unor democratii occidentale autentice, n-au reusit sa inspire cu adevarat decât pestilentialitatea acestor oaze. Pentru a inspira aerul unor asemenea de democratii ai nevoie nu doar de niste plamâni de gimnast al portativului, oricât de folkloric ar fi acesta, ci si de putin creier.

Insi cu datorii uriase la stat, figuri cu gargara democratica la purtator, esuati ai firavei economii de piata sau ai culturii/civilizatiei autentice incearca sa impuna un nou trend al campaniilor electorale. Lipsite de orice doctrina, de orice strategie electorala, aceste creaturi cred ca politica poate fi redusa la nivelul unor instincte gregare care incearca sa demoleze fara a propune niciun gen de constructie sociala. Mai mult, inhaitându-se, in orbirea lor, nu mai realizeaza distinctia din real si halucinatie, si, aidoma pigmeilor care nu pot ajunge nici la cea mai amarâta busola, ratacesc in peisaj aidoma unor curci betivane de euforia unui succes pe care numai circumvolutiunile lor aproape netede il intrezaresc.

PUBLICITATE

Ne indreptam spre o dictatura a unei haite hulitoare? A arunca peste bord indivizi ai unei clase politice corupte este una, daca indivizii sunt corupti, dar a hamai in pustiu, fara argumente, incercând sa lasi urme de sconcs pe oriunde treci este cu totul altceva. Aceste epave latratoare si-au lipit deja de sufletul lor putred eticheta de potentiali maidanezi politici. Clasa noastra politica are nevoie de grabnica primenire, dar acest maidanez, lumpenul politic, pofticios de putere pentru a-si desavârsi aplecarile infractionale, nu este o solutie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Domnule Redactor…>>>
  Aveti perfecta dreptate,,,dar orice haita are nevoie de un lup,,,
  Vrem nu vrem,,trebuie sa avem si noi Candidatul de la centru,mister Agamita,,
  Clasa noastra politica,,NOI am aleso,,,,asteptam alegerile.,ca sa o primenim,,,
  dar astai democratia,,,am ales pina am cules ce-i mai rai in ghilimele,,,
  Eu credeam ca veniti cu niste solutii{propuneri}, ca sa inlocuim maidanezii politici
  cu niste oameni de caracter,,cu coloana vertebrala dreapta,care macar incearca sa
  aduca un trai DECENT, pentru intreaga populatie,,,,,,,

LĂSAȚI UN MESAJ