Putin inainte de miezul noptii, localnicii si rudele acestora au umplut curtea bisericii din comuna Saucesti, judetul Bacau. Copii, tineri, parinti, bunici sau strabunici, au pasit in liniste Biserica parohiala “Adormirea Maicii Domnului” din parohia Saucesti, unde, la miezul noptii, in bezna lacasului de cult, au primit lumina de la preotul Ioan Vadana.

La scurt timp, preotul si enoriasii au iesit din biserica, unde s-a tinut prima parte a slujbei de Inviere. Dupa ce oamenii au luat si daruit mai departe din lumina sfânta, multi dintre ei s-au indreptat spre cimitirul satului pentru a duce lumina Invierii celor adormiti.

Deodata, bezna cimitirului a fost animata de licaritul candelelor, al lumânarilor si al focurilor traditionale. Dupa acest ritual stravechi, credinciosii care au dorit sa asiste la slujba de Inviere s-au intors in biserica, unde, s-au rugat si au ascultat predica preotului pâna spre dimineata. Hristos a Inviat!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ