Lumea mea

0

Va spun de la inceput: sunt adeptul caritatii. Toata familia e asa. Ne place sa facem bine, fara a cere nimic la schimb. In tacere. Si nu in maniera celor care fac din asta un adevarat spectacol, penibil, pe alocuri. Nici nu m-apuca jalea când vad „actorii” ciungi sau schiopi care aproape ca te silesc sa scoti banul din buzunar.

Sunt milos, nu si prost; acolo, va spun, miroase de-a binelea a afacere de…multe parale. Apropo, stie cineva cum traieste cersetorul fara picioare care colecteaza bani din mila bacauanilor de zeci de ani, târându-se pe asfalt? Nu cred. Imi aduc aminte de copila mea, pe când studia la scoala generala, cum primul lucru pe care mi l-a spus când a venit acasa a fost:

„Tati, iar am ajutat o batrâna sa treaca strada”. Hm. Stiti cum e? Ca in cartilea alea comuniste (pe astea le-am prins!) sau in revistele de morala crestina in care ne invata sa facem bine, sa cedam locul batrânilor in autobuz ori sa rupem un dumicat si sa-l impartim frateste cu cel care n-are. Stiu ce gândesc unii: astia sunt din alta lume. Asa o fi!!!

PUBLICITATE

Dar, e lumea mea, in care, sincer, mi-ar placea enorm sa traiesc asa, fara sa mai stiu de cei care n-au niciun Dumnezeu. Inteleg – nu sunt naiv – ca viata este o jungla din care, eventual, scapi nevatamat, daca, tot eventual, ai tupeu sa dai din coate fara sa te jenezi ca l-ai ranit rau pe vecin. Dar, mai pricep si ca lucrurile, la noi, au luat-o razna de tot si doar un buton imaginar ne-ar putea da reset.

Caci, nu-i asa?, nu doar politica e fara inima, ci si restul majoritatii românimii care nu are timp sa se gândeasca, in termeni reali, la nefericitii soartei. Nu mi-i imaginez in niciun chip pe afaceristii ca-si directioneaza procentul din impozite catre ONG-uri, daca nu ar avea de câstigat ceva, macar de-o cafea, acolo. In schimb, milostivii vor aprinde oricând o lumânare cumparata din pensioara liliputana, mai ales acum, in postul Craciunului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ