17 mai 2024
Comunicat de presăLucrările de forare, soluții profesionale pentru un randament sporit prin Eco Drill

Lucrările de forare, soluții profesionale pentru un randament sporit prin Eco Drill

Din dorința de a beneficia de un sistem de irigații adecvat de alimentare, cei mai mulți se orientează astăzi spre acele firme care se recomandă prin profesionalism și seriozitate, precum și prin experiența pe care o au în spate și numărul lucrărilor de succes efectuate.

Fiecare zonă din țară va necesita aplicarea unei tehnici speciale de forare, pentru ca lucrarea să fie una reușită. Un criteriu de departajare a zonelor pentru a face alegerea potrivită în acest sens vizează raportarea la tipul de sol, la regiune, la profilul hidrologic al arealului în discuție.

Potrivit unei echipe cu experiență în forare și un portofoliu complex de servicii, Eco Drill, forajul potrivit este determinat în funcție de sistemul de alimentare pe care îl presupune exploatația agricolă. Un foraj de mare adâncime va asigura apă limpede, curată, de calitate, motiv pentru care este recomandat în irigații.

Ce factori dictează eficiența unui foraj de apă?

Orice profesionist va ști că numai ținând cont de o serie de factori vor exista șanse de a obține un foraj cu o funcționare sporită, care să asigure un randament optim. Ecodrill amintește în acest sens suprafața necesară, calitatea lucrării, diametrul și adâncimea acesteia, debitul apei. O recomandare pe care o fac experții în acest sens vizează alegerea unor diametre tubulatorii de 140/160 mm pentru debite până la 18-20 mc/oră. Un diametru de 180-200 mm va fi necesar în cazul debitelor ce trec peste 20 mc/oră.

Diametrul trebuie ales în funcție de cât de mari se doresc a fi debitele. Un aspect care ar putea influența randamentul vizează sistemul de irigații întrebuințat. Va fi vorba de un bazin de acumulare? Ce volum o să aibă acesta? Sistemele prin picurare vizează astfel de necesități.

După cum aminteau experții Eco Drill, contează zona în care va fi efectuată forarea, pentru că dictează și tehnica optimă. Pentru solurile dure și roci, adică în zonele de munte, va fi necesar un sistem de percuție. Pentru câmpie în schimb, se va aplica tehnica forajului hidraulic rotativ cu circulație de fluid. În acest sens se utilizează noroi bentonitic, pentru stabilizarea pereților. Există un termen aproximat de cel mult 5 zile de execuție a lucrărilor de forare, un timp destul de acceptabil.

Desigur, vor fi situații particulare pentru cele mai multe lucrări. La munte se poate folosi și sistemul prin percuție cu ciocan de fund, pentru zonele de șisturi cristaline, roci, granit.

O informație general valabilă se referă la forarea la mare adâncime acolo unde nevoia este de alimentare pentru irigații. Va fi necesar un debit de apă suficient sistemelor. Când exploatația irigată este crescută și adâncimea de forare trebuie să fie asemenea. Vor influența însă o asemenea lucrare adâncimea la care se va găsi stratul acvifer și pânza freatică.

Pentru irigarea unor suprafețe mari și o zonă dificilă, lucrarea de forare poate ridica diverse complicații, cu multe variabile. Nici nu va putea fi oferit un preț dinainte pentru o astfel de lucrare în aceste condiții. Fiecare firmă face ofera și în funcție de tehnologia din dotare. Când solurile vor avea un strat acvifer mai adânc și costurile vor crește.

Despre lucrările de forare, tehnici și costuri pot afla mai multe cei interesați pe ecodrillforaje.ro.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri