O noua lovitura pentru bacauani, pentru administratia locala. Citesc in ziar ca firma care a câstigat licitatia pentru modenizarea strazii Milcov s-a retras, intrerupând executia lucrarilor, „fiind depasita de complexitatea proiectului”, dupa cum se afirma in motivarea rezilierii contractului de catre Primaria Bacau.

Un an ne-am rupt masinile, ne-am tocat nervii pe aceasta strada, toti am observat ca se lucra in doru lelii, câte un muncitor pe ici pe colo, câte un utilaj era plantat din loc in loc, pentru a da impresia ca se lucreaza.

Numai beneficiarul parea a nu vedea nimic. De ce a fost nevoie de un an pentru a constata ca firma nu poate, nu are capacitatea, dorinta, specialistii necesari executarii lucrarilor din Caietul de sarcini? Nu exista un diriginte de santier? Sau o fi fost un functionar oarecare, insarcinat doar cu privitul, pe post de sperietoare.

PUBLICITATE

Cred ca lucrurile sunt mult mai complicate, cert este ca urmeaza alte cheltuieli cu studiul situatiei lucrarilor, o noua licitatie, alte contestatii, organizare de santier etc. In aceste conditii, noul termen fixat de beneficiar, luna noiembrie, pentru finalizarea lucrarilor, mi se pare optimist, daca nu chiar hazardat; 2015 este pierdut, urmeaza o iarna lunga.

Cred ca in contract ar fi trebuit stipulate si sanctiuni, plata unor prejudicii, mai ales ca o parte din bani vin de la UE. Nu-i singurul caz din Bacau. Alta lucrare, extrem de importanta, atât prin sumele angajate, cât si ca interes social, este vorba de Spitalul Municipal, a fost „conservata”, deoarece firma a intrat in insolventa.

Sa mai spunem ca nici acum, la jumatatea anului 2015, lucrarile de pe str. Mioritei nu sunt finalizate? Ele au inceput in 2013. Aceste firme care se angajeaza in asemenea licitatii, mai ales in orase, care nu-si indeplinesc obligatiile (nu intereseaza pe nimeni motivele), ar trebui trecute pe „lista neagra” a firmelor care nu mai au voie sa participe la licitatii, un an, doi, nu stiu, dar nu se mai poate.

Toti cârpacii de pe nu-stiu – unde, care au montat para-zapezi pâna acum, se dau mari constructori. Chiar nu-i verifica nimeni, este greu de deschis un site, sa-i verifice cineva portofioliul? Aiurea.
Acum se lucreaza pe Stefan cel Mare, o alta artera foarte circulata. Sa nu uitam, lucrarile au inceput in luna martie 2015. Când se vor finaliza? Sper sa nu se „conserve” si aceasta investitie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Lucrarile se dau pe alte criterii ! Nu cele de profesionalism ! Numai firme de buzunar de 2 bani alese de edilii nostri ! Ar trebui luati toti de grumaz ! Dar bacauanii sunt prea blanzi !

    Continuati sa va rupeti masinile !!! Cui ii pasa?

LĂSAȚI UN MESAJ