13 aprilie 2024
ActualitateLucrări de reabilitare a rețelei de apă în cartierul Șerbănești, finanțate cu...

Lucrări de reabilitare a rețelei de apă în cartierul Șerbănești, finanțate cu fonduri europene

Compania de Apă demarează lucrările de extindere și reabilitare a rețelei de apă în cartierul Șerbănești, cu investiții semnificative în modernizarea infrastructurii.

În urma anunțului oficial făcut de Compania de Apă, au început lucrările de reabilitare și extindere a rețelei de apă în cartierul Șerbănești, marcând o etapă semnificativă în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă potabilă și canalizare.

Prima fază a lucrărilor, care se desfășoară pe strada Dimitrie Bușilă, este estimată să dureze aproximativ o săptămână și face parte dintr-un contract cu finanțare europeană. Această intervenție vine în continuarea proiectelor anterioare desfășurate pe strada Muncii și Dorului, începute încă din anul trecut.Pe strada Muncii, firmele angajate au extins rețeaua de apă pe o lungime de 355 de metri și au reabilitat o porțiune de 79 de metri. De asemenea, s-a extins rețeaua de canalizare pe o lungime de 151 de metri, beneficiind astfel locuințele de la numerele 4, 6, 8, 8A, 8bis, 10A1.

În luna noiembrie, au început lucrările și pe strada Dorului, unde rețeaua de apă a fost extinsă pe o lungime de 507 metri și reabilitată pe 317 metri. Un aspect deosebit este adus de cele 36 de noi branșamente realizate, acoperind numerele de locuințe de la 1 la 27 și de la 10 la 28.

Reprezentanții Companiei de Apă subliniază că investițiile masive în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare sunt realizate în beneficiul comunității pe termen lung. Aceste proiecte vizează asigurarea unor servicii superioare și, implicit, creșterea calității vieții pentru toți locuitorii din cartierul Șerbănești.

Valoarea totală a proiectului derulat de Compania de Apă se ridică la 2.284.742.200,60 de lei, din care generoasa sumă de 1.536.975.252,42 de lei este furnizată de Uniunea Europeană, subliniind astfel importanța colaborării internaționale în dezvoltarea infrastructurii locale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri