Curtea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, intrarea dinspre Parcul Cancicov, te intâmpina cu o imagine dezolanta: noroi, mormane de pamânt umed, balti, tevi, borduri sparte, copaci taiati, gunoaie. Un santier continuu.

Un santier care, insa, incomodeaza activitatea medicala intraspitaliceasca, mai ales ca sunt afectate aproape toate pavilioanele unitatii spitalicesti, in afara de blocul operator si Urgente. Lucrari sunt in fata Sectiei de Pediatrie, la Infectioase Copii si Adulti, apoi spre Psihiatrie, Oftalmologie, Farmacie, Pavilionul de Paliative, Maternitate.

Acum, cu vremea de afara ploioasa, intreg santierul s-a transformat in morcila. Bolnavii nu mai au cum sa iasa din saloane, asistentii care fac diferite servicii medicale intre sectii trebuie sa apeleze la cizmele de cauciuc, iar masinile care intra in curtea interioara a spitalului sunt obligate sa faca slalom printre borduri, tevi si gramezi de pietris.

2.mocirla spital (1)

Joi, chiar si pe ploaie, echipele de muncitori lucrau de zor la toata aceasta ampla investitie, care pare ca a prins pe picior gresit planurile conducerii, odata cu instalarea sezonului rece si ploios. Daca ajungi prin zona, nu ai cum sa nu intrebi: de ce acum? de ce nu asta vara? Mai ales ca se anunta chiar si ninsori!

„Intr-adevar este un disconfort pentru toata lumea. Si pentru salariatii spitalului, si pentru bolnavi, si pentru cei care vin in vizita la pacientii internati. Este o lucrare mai ampla, care a intrat in planul nostru strategic si pentru care am primit finantare de 8 milioane de lei. Se schimba tot ce inseamna canalizare, conducte, se realizeaza si inelul de incendiu, adica racordul la hidrantii de apa, pentru ca niciun pavilion nu dispunea de asa ceva, se refac aleile pietonale, se pun pavele si borduri noi, se asfalteaza si se largesc strazile interioare, se realizeaza parcari ecologice de 300 de locuri. Incercam sa terminam ce e de terminat acum, am prioritizat unele lucrari si o sa mai continuam in primavara.”
Adrian Popa, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ