21 iunie 2024
Advertorial politicLucian Șova: După ce au susținut Autostrada Iași - Tg Mureș, liberalii...

Lucian Șova: După ce au susținut Autostrada Iași – Tg Mureș, liberalii au descoperit Brașov – Bacău

Fostul ministru al transporturilor, Lucian Șova, descoperă, surprins, că PNL după ce a susținut proiectul Autostrăzii Iași – Tg Mureș, care ocolea Bacăul, s-au îndrăgostit subit de celălalt proiect, cel care leagă Brașovul de Bacău.

“Autostrada “Orban” – Ploiești-Bacău-Săbăoani – leagă Moldova de restul țării încă din aprilie 2008. Și noi n-am știut nimic❗”, spune Lucian Șova. Acesta consideră că din când în când, istoria mai scapă printre degete evenimente epocale pe care le dăm uitării un număr de ani, doar pentru ca ele să iasă la iveală – cu și mai mult aplomb – mai târziu.“Iată un astfel de caz: În aprilie 2008, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, ministul transporturilor, Ludovic Orban, venit în vizită la Stavarache & Palăr, anunța startul autostrăzii Ploiești – Bacău – Săbăoani cu următoarele cuvinte: « Autostrada Ploiești – Bacău – Săbăoani face parte din rețeaua principală de autostrăzi (…) garantez că se va face și va trece prin Bacău » Tot atunci, Orban-de-la-Transporturi anunța că autostrada va fi realizată prin concesiune, iar utilizatorii ei vor plăti o taxă (⁉️)”, spune Lucian Șova.

“Licitația pentru autostradă a fost anunțată pentru toamna lui 2008. De atunci au trecut aproximativ 12 ani și autostradă electorală a lui Orban e, în continuare, încremenită în proiect. Poate și pentru faptul că a fost doar o minciună electorală a PNL, pe principiul «Nu ne doare gura să promitem» – la asta, Orban se pricepe de minune. La vorbit fără să facă nimic”, a continuat Șova.

Acesta spune că după 12 ani, Orban – ajuns premier – anunță noi fantasme: investiții de zeci de miliarde în infrastructură.

“Sică și ai lui au descoperit, de curând, capătul penelist al A13 Bacău – Brașov, agățându-se – ca pisica de perdea – de un proiect pentru care nu au făcut nimic (A13 este creația exclusivă a guvernării social-democrate 2017 – 2019). Liberalii, inclusiv cei din Bacău, au susținut A8 Tg. Mureș – Iași, cu care și-au făcut campanie electorală în 2018/2019 – timpul va lămuri, pe costul și nervii noștri, că A8 e o nouă “goangă” a lui Orban, la fel cum a fost – încă de acum 12 ani – autostrada Ploiești – Bacău – Săbăoani”, a încheiat Lucian Șova

A13 Bacău – Brașov, un proiect gândit, conceput și susținut aproape exclusiv de PSD Bacău – lansat în mai 2019 la licitație, despre care actuala guvernare vorbește mai mult decât ar fi legitimă să o facă… Să susținem proiectantul să-și facă treaba cât mai repede și să ne vedem sănătoși la lansarea, în 2022, a licitației pentru execuția lucrărilor. În timp ce Orban & co vorbesc vorbe de 12 ani, anunțând autostrăzi fictive pentru voturi, guvernarea social-democrată și PSD Bacău au materializat singurul proiect de autostradă fezabil pentru Moldova: A13 Bacău – Brașov.
Dragoș Benea
europarlamentar

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img