Lucian Șova, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, a afirmat, astăzi, la întâlnirea cu vicepremierul Paul Stănescu faptul că autostrada care va trece prin Bacău nu va exclude viitoarea autostradă Iași – Tg Mureș.

El spune că pe masterplan sunt prinse ambele autostrăzi, însă Iași- Bacău – Brașov este programată pentru exercițiul financiar care va începe în 2020 iar ceea ce a făcut Guvernul a fost doar să permită ca studiul de fezabilitate să se facă mai repede, astfel încât lucrarea să înceapă efectiv din 2020.

“Acest lucru nu exclude ca Iași – Tg. Mureș să continue. Proiectul autostrăzii care trece prin Bacău a fost abordat altfel, dar un proiect nu-l exclude pe celălalt, fiecare, însă va merge cu viteza să”, a spus Lucian Șova.

Asta pentru că proiectul autostrăzii Iași – Tg Mureș este blocat până la soluţionarea anchetei DNA cu privire la revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Ditrău. Curtea de Conturi a constatat “irosirea banului public” prin contractarea unui nou studiu pentru autostradă, fără să se ţînă cont că mai fusese realizat un alt studiu de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here