Deputatul Lucian Ciubotaru s-a intâlnit cu primarii comunelor din jurul Bacaului, cu intentia de a pune bazele a doua noi Grupuri de Actiune Locala (GAL), structuri care vor putea accesa fondurile europene necesare dezvoltarii rurale. “A fost o intâlnire preliminara, la care i-am invitat pe Alexandru Potor, presedintele Federatiei Nationale a GAL-urilor, Raluca Dumitrescu, din Calarasi, presedinta celui mai mare GAL din tara, reprezentatii unei firme de consultanta de succes si pe specialistii APDRP Iasi, toti oameni care au expertiza in domeniu si care ne pot ajuta”, a declarat Ciubotaru. Primul grup s-ar putea numi GAL Valea Bistritei si va fi format din comunele Filipesti, Racova, Itesti, Beresti Bistrita, Gârleni, Hemeius, Magura, Margineni, Luizi Calugara, Sarata. In al doilea GAL vor intra Buhoci, Letea Veche, Nicolae Balcescu, Faraoani, Cleja, Berzunti si Livezi. A doua intâlnire va avea loc inainte de 15 iulie. Cele doua grupuri pot atrage câte trei milioane de euro fiecare. “Ma intereseaza problema GAL-urilor si ma voi implica pâna când vor trece de faza de selectie, arata deputatul. Primarii vor bani, deci trebuie sa atraga cât mai multi agenti economici in grup deoarece 40 la suta din fonduri pot fi accesate de unitatile administrative, iar 60 la suta, de agentii economici.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Poate e bine sa lasati specialistii APDRP Iasi care vin cu firme de consultanta din Iasi si iau toti banii judetului Bacau si sa duceti specialistii din Bacau la Iasi sa ia banii iesenilor. Cat de naivi credeti ca sunt bacaoanii sa inghita minciunile astea?

    Mai bine aduceti APDRP la Bacau, desteptilor alesi.

    Din ce judet ziceati ca sunteti si pentru cine lucrati?

LĂSAȚI UN MESAJ