– desi a votat pentru alegerea primarului intr-un singur tur, senatorul liberal sustine acum ca sunt necesare doua tururi

Senatorul Dragos Luchian, candidatul PNL la Primaria Bacau, sustine ideea de a se reveni la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.

Aceasta, desi a votat, alaturi de colegii din PNL, pentru un singur tur.

PUBLICITATE

„Imi asum votul de la acel moment, a fost o decizie politica, dar asta nu inseamna ca trebuie sa persistam in greseala. Este evident ca esti mai legitim in momentul in care ai fost votat in doua tururi”, a spus acum Luchian.

PNL incearca sa schimbe legistatia, la doar câteva luni inainte de alegeri, si sa reintroduca cele doua tururi de scrutin la alegerea primarilor.

Asta desi liberalii bacauani au votat pentru alegerea primarului intr-un singur tur de scrutin. La fel ca Luchian, in Parlament au votat si Lucian Ciubotaru si Viorica Marcu, in vreme ce Ionel Palar s-a abtinut.

Alegerile pentru primari vor avea loc pe 5 iunie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

  1. Decizie POLITICA ?!!!! Ce e aia ? Adica, daca e sa ma iau dupa acest golan, inseamna ca el poate lua decizia politica sa trimita tara asta in razboi, desi el vai, vrea sa stam linistiti la casele noastre ? Nu ti-e rusine ? Nu am votat in viata mea PSD, dar acum chiar ca nu mai am de ales ! Adevarul este ca in urma condajelor de opinie, PNL a ajuns la concluzia ca ar fi avantajat daca s-ar organiza alegeri locale in doua tururi, adica ar castiga mai multi primari. Asta este motivul pentru care acest partid de talhari vrea sa ne puna pe noui, romanii care muncim si platim taxe – nu ca parlamentarii, care stau si dau din gura, luand deciziii politice (!!) – sa ne puna, deci, sa platim vreo suta de milioane de euro in plus pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. RUSINE, LUCHIAN !

    • “Nu am votat in viata mea cu PSD”…Daca spui adevarul , ceea ce nu cred , inseamna ca probabil ai votat cu PRM sau cu alt partid extremist.Exprimarea grobiana te tradeaza prietene…In plus cred ca ai prin familie si un oarecare trecut securist.

  2. Acest Cucu Bau este un cotcodac politic ,frustat, un ciolanar la fiecare campanie electorala. Democratic nu se poate face modificarea legii, dar seful mortilor votanti n a facut legi si modificari de legi cum a vrut el, stimatul Dragnea. Daca la o prezenta de 50% la vot intr o comuna unde sunt 5/6 candidati pentru functia de primar si castiga primul cu 15 % din voturi este democratie, este el reprezentativ, cu 15 procente. Nu ,el este si primarul celor 50% care n au votat. Daca se introducea votul obligatoriu ,da era democratic.

  3. Nici eu nu am votat vreodata cu PSD, ci cu PNL insa de aceasta data vazand atat candidatul PSD cat si cel al PNL, ma voi orienta catre o alta varianta, Vot anulat sau Neprezentare, din pacate.

  4. bravo lui ca a inteles sa repare i greseala. in fond chiar vrem primar ales cu cateva mii de voturi? ia sa facem un clacul si sa vedem daca se inscriu in competitie 10 doritori de Primarie, cam cu cat poate fi un primar raportanmdu-ne la cei inscrisi pe listele de vot? Daca luam in calcul si faptul ca nu se vor prezenta la vot toti cei insscrisi pe listele de vot, cam cu cat va fi ales un primar???

  5. “Gresiti” ca el sunt multi in Parlament. Acum cand nu le convine situatia, vor sa modifice legea, altfel cum vor castiga tot ei. Doar, doar vor fi in avantaj. Personal cred ca acest tip de alegeri intr-un singur tur vor determina aparitia unor candidaturi serioase, cu sanse de reusita, fara trecut dubios. Neexistand sansa unui al doilea scrutin, cei care doresc sa candideze ar trebui sa gandeasca de doua ori inainte de a-si depune candidatura, sa-si evalueze sansele si mai ales sa vina cu programe REALIZABILE nu SF-uri. Daca sunt si oameni onesti, cinstiti, neimplicati in politica mai ales, vor avea sanse, iar noi vom avea de castigat ca si comunitate. E o lectie pe care liberalii si-au tras-o singuri si ceea ce doresc acum e o mostra de politica romaneasca. Ar fi bine sa taca, sa bage capul la cutie caci e si mana lor in aceasta treaba si sa caute oameni capabili pe care sa-i propuna la alegeri. Acest senator nu face obiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ