– În ultima perioada, dupa o campanie relativ linistita, au aparut o serie de atacuri împotriva dumneavoastra pornite de candidatul PSD-ului. Cum comentati? Aveti de dat vreun raspuns?
– Întotdeauna am considerat ca, pentru a te prezenta în fata alegatorilor, ai nevoie de proiecte concrete, nu de povesti si nici de balacareala. Asta am încercat si, cred eu am si reusit, sa fac. Niciodata nu am raspuns atacurilor, nu m-am coborât la un nivel pe care îl consider sub demnitatea unui om inteligent. S-a mers însa prea departe din partea contracandidatului de la PSD. Cred ca este vorba despre disperare si lipsa solutiilor. E foarte simplu, atunci când nu ai habar despre nimic si esti total pe dinafara, sa te apuci sa acuzi, sa înjuri, sa arunci cu noroi spre ceilalti. Din pacate, asta face domnul Necula. Uita însa niste lucruri esentiale.

-Si anume?…
– Domnul Necula, fie ca îi place sau nu, este exponentul unui sistem politic putred si ma refer la PSD. Vedeti dumneavoastra, acest partid a condus atât judetul Bacau, cât si întreaga Moldova si iata rezultatele, dupa 26 de ani de culoare rosie. Iar pe lânga faptul ca au fost total dezinteresati de oameni, tot ceea ce au facut, a fost doar pentru buzunarele proprii. Stiti, domnul Necula pare ca a uitat cine l-a promovat în politica. La umbra cui a crescut. Numele Sova, Hrebenciuc, Iacobov va spun ceva? Pe domnul Necula, Gabriel Vlase l-a proptit prin functii la prefectura, desi nu avea nicio competenta. Pe când candidatul PSD era la corpul de control al prefecturii, personaje dubioase de origine araba, în frunte cu fostul sau coleg de partid, Omar Hayssam, taiau padurile judetului. Dupa aceea, când s-a plictisit sa fie papusa lui Vlase, l-a tradat si a trecut în tabara lui Dragos Benea. Domnul Necula crede ca, daca este agresiv si vocal, cu totii suntem uituci sau prosti. Ei bine, nu-i chiar asa.

-V-a acuzat public de coruptie. În plus, v-a pus la brat cu primarul suspendat Romeo Stavarache.
– Eu nu-mi neg trecutul, asa cum face domnul Necula. Da, am colaborat bine cu Romeo Stavarache, între anii 2008-2012. Ani în care au avut loc cele mai importante investitii din municipiul Bacau. Culmea, domnul Necula n-avea nicio problema sa se puna pe afisele electorale cu Romeo Stavarache, în 2012. Nu-i mirosea deloc a coruptie atunci când Stavarache garanta pentru el. De ce nu tipa atunci? Cât priveste presupuse fapte de coruptie, în campaniile electorale românesti, se poate vorbi orice. Din nefericire. Ce-ar trebui să fac acum? Sa-l actionez în judecata ca sa probeze toate acuzatiile fanteziste? Sau sa-i aduc aminte ca în spatele domniei sale stau oameni de o calitate morala îndoielnica? Mi-e tare simpatic domnul Necula când spune despre coruptia administratiei Stavarache. Dar poate ca n-ar fi rau sa explice cum a fost cu perchezitiile la consiliul judetean condus de seful sau de partid, cum e cu retrocedarile lui Hrebenciuc, cum e cu dosarul penal al lui Lucian Sova, sfatuitorul sau de taina. Poate explica despre concesionarea aeroportului cu Blue Air, cum e cu privatizarea RAFO sau Rafinariei din Darmanesti, cu chefurile de la Slanic Moldova între dinozaurii PSD. Ca sigur stie câte ceva, mai ales ca, la ultimele exemple, domnul Necula era în corpul de control al prefecturii. Am fost elegant si am tacut pâna acum. Dar poate ca oamenii ar trebui sa stie ca domnul Necula, desi isi neaga trecutul si tatucii din partid, este doar un produs de marketing, coafat, frezat si spalat în laboratoarele PSD, chiar de catre cei care au distrus judetul Bacau si Moldova. Contracandidatul meu este genul de papusa manevrata cu cheita de la spate. O papusa care a avut mereu de câstigat de pe urma functiilor. Am citit despre apartamentul de la stat, de la ANL, pe care si l-a luat cu interventii de partid. Asta este domnul Necula, în spatele zâmbetului fals si al agresivitatii. Nu-i nici pe departe luptatorul dreptatii, asa cum pretinde.

– Si totusi cel cu care ati colaborat patru ani de zile este trimis în judecata de catre DNA.
– Da. Fiecare raspunde pentru faptele sale. Dacă vecinul dumneavoastra de bloc este acuzat de furt, asta înseamna ca si dumneavoastra sunteti vinovat? Doar din simplu motiv ca locuiti usa în usa? Este cam la fel. Îmi pare rau de ceea ce i se întâmpla domnului Stavarache, dar, repet, fiecare raspunde pentru el. Crede cineva ca, daca exista o minima suspiciune asupra activitatii mele din primarie sau mai apoi din Senat, ma iertau cumva procurorii? Plus de asta, domnul Necula chiar îmi provoaca si zâmbete.

-De ce?
– Am avut curiozitatea sa citesc un interviu al domnului Necula, din 2012. Pe atunci, domnia sa era candidat al USL si era garantat de catre Romeo Stavarache. Spunea despre mine ca a avut placerea si onoarea sa colaboreze pe când era consilier local, iar eu, viceprimar. Ati înteles, placerea si onoarea… Explica despre cum sunt eu un model nou pentru administratie si politica, necesar pentru România. Concretizam împreuna viitorul acestei tari. Sunt cuvintele sale, nu le-am inventat eu. Puteti lectura interviul, daca vreti sa vedeti cum isi schimba unii opiniile de pe o zi pe alta, pe bacau.net. În ultimele luni, de când candidam amândoi pentru functia de primar, observ ca eu sunt raul cel mai mare, în opinia dumnealui. De fapt, este chiar opinia domniei sale sau a celor care stau în umbra? Eu pot întelege multe si de aceea zâmbesc amar. Este trist pentru un politician tânar, cum este domnul Necula, sa aiba asemenea fluctuatii de pozitii. Se vede ca a avut ce învata de la dinozaurii din PSD.

– Domnul Necula spune si despre spitalul municipal si va arata cu degetul.
– Aceeasi strategie. Când n-ai solutii, arunci cu laturi. Oamenii trebuie sa stie ca, asa cum este el, Spitalul municipal este o investitie a administratiei liberale si atât. PSD, prin Viorel Hrebenciuc, s-a opus mereu si a pus bete în roate la Bucuresti. Poate a uitat domnul Necula si asta. Acum spune ca va finaliza el spitalul. Foarte frumos, însa unde era domnia sa când sefii sai de partid înjurau zi de zi aceasta investitie foarte importanta pentru Bacau? Ba chiar domnia sa a criticat proiectul. Acum pozeaza în cavaler al dreptatii. Serios, uneori cred ca unii dintre politicieni chiar cred ca bacauanii nu gândesc. Iar daca tot spunem despre Spitalul municipal, poate domnul Necula sa explice cum e pe la Spitalul judetean, cel pastorit de seful domniei sale de partid? Cel la care sfatuitorul de taina, Lucian Sova, era în consiliul de administratie. Stiti, Spitalul judetean, prin Consiliul judetean, a fost obligat de catre instanta sa plateasca o suma record pentru despagubiri într-un caz de infectie intraspitaliceasca.

– Cum va arata Bacaul cu Necula la conducere? Dar cu Luchian?
– Pentru Bacau ar fi cea mai mare catastrofa care i se poate întâmpla, o administratie PSD, atât la municipiu, cât si la judet. Ca sa fii un primar competent, trebuie sa fi condus ceva vreodata în viata. Sa fi platit niste salarii, sa stii ca niste oameni depind de tine. Ei bine, domnul Necula, toata cariera sa, a fost doar prin functii. Ba numit de partid, ba ales chiar cu ajutorul celui pe care îl înjura acum. Bacaul cu Necula la conducere nu va fi condus de Necula. Vor fi altii în spate, pe care i-am amintit deja. Abia asteapta domnii Sova, Benea, Iacobov sa aiba din nou, puterea absoluta, ca înainte de 2004. Sper ca bacauanii nu vor sa se întoarca la genul de guvernare Nastase, aplicata la nivel local.
Cu mine la conducere? Pot garanta niste lucruri clare. Usa tot timpul deschisa, tratament corect pentru toti oamenii de afaceri, locuri de munca, investitii în cultura si educatie. Vreau ca dupa un mandat, bacauanii sa se simta confortabil în orasul lor. Sincer, îmi doresc sa vad mai multi oameni zâmbind pe strada, dupa patru ani de administratie Luchian. Si asa va fi. Am reusit, si nu o spun doar eu, sa am cea mai buna echipa de consilieri locali. Oameni profesionisti din toate domeniile de activitate care nu au fost neaparat membrii de partid.

PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.