Să o luăm cronologic: pentru că Parlamentul nu a desemnat în termenul legal un nou Guvern, trebuia dizolvat și convocate alegeri anticipate. Așa spune în Constituția Republicii Moldova, așa a zis și Curtea Constituțională. Președintele țării nu vrea să dizolve Legislativul, este suspendat, se dă decretul de suspendare dar, ce să vezi?!

Noaptea (ca hoții, după cum ar spune rezistentii), parlamentarii pro-ruși și cei pro-UE (aiurea, pro-Germania, să nu ne isterizăm inutil) se adună și, sub oblăduirea ambasadorului american, formează un nou Guvern. Cam ilegal după cum spune Constituția.

Dar, ce să vezi?! Guvernul ilegal este recunoascut formal de Uniunea Europeană. “Dictatorul” Plahotniuc se încordează puțin dar este convins că, decât să dea un tramvai peste el în sufragerie, mai bine cedează și pleacă în Elveția. Așa că Guvernul legitim demisionează, cel ilegitim rămâne în funcție iar Curtea Constituțională, ca să acopere mârșăvia, își anulează deciziile prin care Parlamentul era dizolvat și așa mai departe. Vi se pare că așa funcționează un stat de drept? Greșit! Nu așa se pune problema.

Pentru că statul de drept este definit drept acela care e pe placul UE. Așa că, lăsăți prostiile, tocmai ați asistat la o lovitură de stat ziua în amiază mare și nimeni nu a scos un cuvânt. O lovitură dată de nemții care conduc UE, în acord cu rușii care au interese în zona.

Bine ați venit în minunata lume nouă în care votezi ce vrei tu și iese ce vor ei. Ce, credeți că se va întâmpla ceva cu sutele de procese verbale de la alegerile din 26 mai în care nu se potrivesc cifrele?! Vedeți pe cineva ca măcar mârâie pe tema asta? Doar dacă are chef sa-i țină de urât lui Dragnea în celulă…