Dragostea. Ce sentiment minunat! Dragostea este cea care aduce oamenilor momente minunate și clipe de bine. Iar oamenii au „cântat-o” și au „descris-o” ori de câte ori au simțit-o și au vrut să „șeruiască” cu toată lumea bucuria lor. Ei bine, dacă dragostea a fost, este și va fi prezentă în muzică, în poezie, ș.a.m.d., sunt oameni care au imortalizat acest „awesome” sentiment în moduri inedite.

Ne aducem aminte de frumoasele poduri de peste Sena, în Paris, acolo unde mii de cupluri din întreaga lume și-au ferecat dragostea cu un lacăt, obicei importat și la noi, în Parcul Cancicov, ce-i drept la un nivel…molecular. De ce să nu ne oprim puțin și pe la Slănic Moldova, acolo unde pe marginea râului ce străbate frumoasa stațiune balneo-climaterică, pe stâncile mari de apă sunt mii de înscrisuri a oamenilor care au trecut pe aici. Și sunt unele care datează de pe la o mie opt sute și ceva. Fascinant! Ne oprim însă astăzi în Bacău, în Parcul Cancicov. Nu la lăcățele, ci la niște copaci.

Și nu la orice fel de copaci, ci la unii care poartă pe ei adevărate povești de dragoste. Scrijelite cu ceva ani în urmă, pe aici se văd pașii celor care, la un moment dat în viața lor, au catadiscit că povestea lor de dragoste de atunci trebuie să rămână eternă. Așa că, pe o laterală de lângă restaurantul din parc, în apropiere cumva de parcarea de acolo, pe câțiva copaci trenează iubirile de altă dată. Într-o inimă generoasă, în urmă cu ceva ani prin inscripția „L+K = Love” cei doi își pecetluiau iubirea. Într-o altă inimă scrijeltă pe copacul vecin, Dana+Mihai își arătau dragostea în 5 iulie 2003. Aditzu a trecut și el pe aici iar Ayana Kiss e o altă înscripție care ne poate pune pe gânduri frumoase. „A+A=Love”, conseamnează o altă poveste sub semnul lui Cupidon.

O altă „lucrare”, care după cum arată are probabil în jur de 10 ani, ne spune că și Răzvan și Simona și-au purtat pașii pe aici, ținându-se de mână. Și mai sunt și alte inscripții pe copaci, într-un loc ce ar merita ridicat la rang de muzeu al iubirii în aer liber. Sigur, copacii în timp își regenerează coaja iar odată cu trecerea anilor poveștile îndrăgostiților băcăuani care au trecut pe aici se vor pierde în neant. Așa că le-am imortalizat și le facem publice la gazetă. Poate că unii dintre cei care au trecut pe aici își amintesc de momentul acela iar acum au un zâmbet în colțul gurii.

Oare câți dintre cei care și-au „așternut” dragostea pe copacii din Cancicov mai sunt acum împreună? În orice caz, dragostea nu va pieri niciodată. Și ca drept mărturie, în imediata vecinătate a zonei, doi tineri se îmbrățișau de zor. Oare își vor lăsa ei semnele iubirii pe un copac din parc? Greu de crezut. Cel mai probabil sunt într-o relație pe facebook sau pe tik tok…Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE