Lotul băcăuan pentru Olimpiada Națională de Biologie a ajuns la spital

  11 băcăuani, între care opt copii, răniți într-un accident. A fost activat planul roșu

  11 persoane au fost rănite, din care două sunt în stare de inconştienţă, după ce un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 1, în localitatea clujeană Căpuşu, informează ISU Cluj.

  “Din cele 11 victime, opt sunt minori, iar până în momentul de faţă au fost transportate la UPU patru”, precizează sursa citată. Un elev în vârstă de 17 ani e în stare gravă şi fost preluat de un elicopter al SMURD.

  La locul evenimentului, salvatorii au intervenit cu două autospeciale complexe de descarcerare, două ambulanţe SMURD cu medici, o autospecială pentru transport victime multiple şi 1 echipaj de prim ajutor SMURD. În sprijinul forţelor din teren, au fost trimise şi patru echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Judeţean Cluj.

  Conform IPJ Cluj, şoferul, de 51 de ani, din Bacău, ar fi adormit la volan.

  A fost activat planul roşu.

  Conform celor declarate de inspectorul școlar general Florin Lazăr, în microbuz se aflau elevii calificați la Olimpiada Națională de Biologie. Elevii erau însoțiți de profesoara Emanuela Oiegar, de la CN Vasile Alecsandri, care a fost și ea rănită și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

  “La nivelul Inspectoratului s-a constituit o celulă de criză care urmărește situația. Ținem legătura, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Bacău cu direcțiile similare din Cluj și Mureș, întrucât unul dintre elevi a ajus cu elicopterul la Spitalul din Târgu Mureș”, a spus inspectorul Lazăr.

  El a mai precizat ca, înainte de a se pleca, părinții și elevii au fost întrebați cu ce mijloc de transport doresc să meargă: tren, microbuz sau mașini personale. Varianta aleasă a fost microbuzul.


  PUBLICITATE