Consilierii municipali băcăuani sunt invitați să se pronunțe, la ședința extraordinară de vineri, 15 martie, asupra mai multor documentații tehnico-economice referitoare la construcția unor locuri de joacă pentru copii, a unor terenuri de sport și pentru renovarea unor licee din oraș.

În plus, va fi prezentată și documentația faza DALI pentru amenajarea unui Club al pensionarilor pe strada Aviatori, în incinta fostului Punct Termic 33. Aici, pe o suprafață de 100 de metri pătrați, se va amenaja un centru de zi, cu vestiare, sală pentru activități artistice sau fizice și cabinet medical. Valoarea investiției este estimată la 845,6 mii de lei.

Două locuri de joacă vor fi amenajate pe strada Letea: unul la numărul 32 și unul la numărul 50. Primul va avea o suprafață de 127 mp și va fi dotat cu topogane, leagăne, bănci și va costă 62,2 mii de lei iar, al doilea, va fi dotat cu echipamente de joacă și de fitness iar amenajarea sa va costa 186 de mii de lei.

Două licee reabilitate

În ședința de vineri se vor aproba și documentațiile tehnice, faza DALI, pentru reabilitarea liceelor Karpen și Antipa.

Se au în vedere refacerea instalațiilor electrice, sanitare, de încălzire, a ventilației și instalațiilor de gaze, amenajarea și dotarea laboratoarelor, placări cu gresie și faianță, înlocuirea ușilor, lucrări de reabilitare termică, montare de tâmplărie de termopan și refacerea acoperișurilor.

Pentru CTC NV Karpen costul este de 8,2 milioane de lei iar pentru Liceul Grigore Antipa, valoarea lucrărilor se ridică la 5,8 milioane de lei.

Terenuri de sport

Tot vineri sunt puse în discuție și documentațiile tehnico-economice pentru construirea a trei terenuri de sport: unul pentru Colegiul Economic Ion Ghica, unul pentru Școala 10 și unul pentru Școala Mihai Drăgan.

Alte articole