Pregătirea intensă şi participarea la diverse competiţii încep să se concretizeze în rezultate importante pentru echipa de Orientare Turistică de la ASC Gloria Zemeş.

Săptămâna trecută, echipa de Orientare Turistică din Zemeş compusă din Dragan Andreia ,Necula Ana, Necula Emilian, David Alexandru a reuşit să se claseze pe locul II la Campionatele Internaţional pe echipe.

Succesul a fost obţinut în urmă cumulării rezultatelor concursului de Ecoturism din Barcani Judeţul Covasna ce s-a ţinut pe 20-24 Iunie 2019. A fost câte un echipaj din fiecare judeţ şi alte patru din Bulgaria, Moldova, Ungaria Ucraina.

Pe durata a patru zile, sportivii constituiţi în echipaje de câte 4 ,asistaţi de către un antrenor, participă la cele 19 de probe astfel:

Prezentarea judeţului / concurs foto, probă de dans , montarea cortului, prezentarea unui proiect ecologic/protecţia mediului,mini curs de ecoturism montan/ turism sportiv/supraveţuire, ecoturism, alpinism, ciclo-cros,rafting,cros, canotaj, înot,îndemânare, orientare sportivă noapte, orientare sportivă zi,creaţie artistică, parcurs aplicativ,probă de gătit.

La orientare sportivă de noapte , sportivii, au alergat cu harta şi busola, într-un mediu necunoscut, unde au trecut peste tot felul de obstacole (tufişuri, garduri,gropi, podeţe, râuri, buşteni, văi, stânci) cu scopul de a găsi în cel mai scurt timp posibil, toate posturile din traseu în ordinea indicată de organizatori.

Rezultate foarte bune a obţinut Necula Ana care la proba de creatie a obţinut locul II ,iar locul I la proba de gătit a fost obtinuţ de Dragan Andreia care a gătit “Somon cu legume“.

Aceste rezultate i-au ambiţionat puternic pe sportive din Zemeş care sunt hotărâţi să facă o figură frumoasă şi la concursul din august de la Brăila.

Sportivii Drăgan Andreia ,Necula Ana, Necula Emilian, David Alexandru au fost îndrumaţi spre performanţă de antrenorul Spătariu Vasile.