Mirela Stânga, administrator la Asociatia de proprietari nr. 52

* administratorii asociatiilor de proprietari joaca rolul recuperatorilor

Neplatite de ani de zile, datoriile unor bacauani care locuiesc la bloc au atins cote greu de imaginat. Reprezentantii asociatiilor de proprietari spun ca nu vor mai fi deloc toleranti cu cei care nu isi achita obligatiile si sunt hotarâti sa recupereze anul acesta datoriile de la populatie.

In plus, rau platnicii sunt in pericol de a-si pierde locuintele din cauza datoriilor acumulate la intretinere. In unele cazuri, executorii au pus in vânzare locuintele si asteapta cumparatori. La rândul lor, asociatiile spera ca din vânzarea locuintelor sa recupereze datoriile din fisa. Printre asociatiile care se lupta cu locatarii rau platnici se numara si Asociatia de proprietari nr. 52. Administratorul Mirela Stânga spune ca la inceput de an, impreuna cu presedintele asociatiei, si-au propus sa recupereze debitele restante.

Chiar daca au aparut piedici de la primele demersuri, conducerea asociatiei spune ca va face tot ce este posibil pentru a recupera banii datorati de locatarii problema. Suma se ridica la aproximativ 80.000 de lei. In topul datornicilor se afla o femeie cu 16.000 de lei datorie, secondata de un barbat care a acumulat facturi neplatite in valoare de 12.000 lei.

In primul caz, proprietara este plecata din tara, iar in al doilea caz sunt probleme de natura succesorala, iar instanta a respins dosarul. Problemele legate de neplata facturilor se rasfrâng asupra tuturor locatarilor.

“Femeia care detine un apartament in blocul nr. 10 de pe strada Neptun are in fisa datorii de 16.000 de lei. Cu toate demersurile facute in instanta, dosarul a fost respins pentru ca s-au intors toate instiintarile de plata. Vom apela la toate resursele noastre ca sa o gasim pe proprietara si sa-i punem in vedere ca are de plata aceasta suma. Apoi, in blocul nr. 8A locuieste un barbat care a acumulat datorii de 12.000 de lei. Ultima plata a fost facuta pe aceasta adresa pe 16 decembrie 2015, insa, s-a ajuns cu debitul abia la nivelul lunii februarie 2011”
– Mirela Stânga, administrator la Asociatia de proprietari nr. 52


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Desigur sunt si persoane care nu au cu ce sa plateasca, dar sunt si care nu vor. In blocul unde locuiesc, numai o singura familie a inregistrat datorii de 4500 lei, in conditiile in care de curand si-au cumparat si masina pe langa alte modernizari. Nu au mai platit intretinerea de 4 ani. Trec consum de apa rece de 3-4 metri cubi desi sunt 5 persoane (doar doi sunt copii). Administratora mai are putin pana la pensie si nu vrea ‘sa faca rau’ asa ca imparte din cheltuieli pe ceilalti locatari. Factura la curent este incredibila. Desi se plange mereu de controale, nu e nici o schimare.

  2. Nu stiu daca la Primaria bacau mai exista un corp de control al asociatiilor de proprietari???
    fiecare Administrator are legile lui…..sau face cum il taie capul….
    Incarca fisele locatarilor,, fara sa mai tina cont de legislatia actuala….

LĂSAȚI UN MESAJ