20 aprilie 2024
EvenimentLiviu Dragnea a dat bacauanilor o teapa de 2,4 milioane lei

Liviu Dragnea a dat bacauanilor o teapa de 2,4 milioane lei

Bacaul ar fi trebuit sa primeasca 2,4 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltarii pentru anveloparea blocurilor, insa vicepremierul Liviu Dragnea a instiintat Primaria ca nu va mai primi decat 100.000 de lei.

Cel mai dezbatut punct de pe bogata ordine de zi a sedintei Consiliului Local Bacau, de joi, a fost cel referitor la anveloparea blocurilor de locuinte.

Prin proiectul de hotarâre supus aprobarii alesilor locali se aloca de la bugetul local banii pe care, de fapt, ar fi trebuit sa ii aloce Ministerul Dezvoltarii, conform contractelor semnate intre Primaria Bacau si institutia ministeriala.



Astfel, lucrarile contractate in anul 2014 se cifreaza la circa cinci milioane de lei, dintre care 50% ar fi trebuit sa fie partea Ministerului Dezvoltarii, 30% sunt contributia Consiliului Local, iar 20% sunt bani care trebuie suportati de asociatiile de proprietari.

Ministerul Dezvoltarii, prin persoana vicepremierului Liviu Dragnea, a facut insa o surpriza neasteptata si neplacuta bacauanilor.

Acesta a transmis Primariei o hârtie in care spune ca fondurile alocate municipiului Bacau pentru izolarea blocurilor in acest an sunt de numai 100.000 de lei, nicidecum 2,5 milioane de lei, cum se stabilise prin programul national de crestere a eficientei energetice si confortului imobilelor de locuit.

Cu alte cuvinte, Consiliul Local trebuie sa acopere acum si diferenta de 2,4 milioane lei asteptata de la Ministerul Dezvoltarii, mai ales ca lucrarile sunt in derulare, iar credite pentru acestea au fost deja contractate. Sumele inseamna, de fapt, bani din taxele si impozitele platite de locuitorii Bacaului.

„Este o pacaleala a Guvernului PSD, iar noi trebuie acum sa acoperim diferenta de bani”, a spus primarul interimar Vasile Tescaru, sustinut de viceprimarul Iulian Stoican, care a numit „promisiuni false tipice” teapa primita de la Bucuresti.

Proiectul de hotarâre prevede ca banii pe care trebuie sa ii achite locatarii sa fie recuperati intr-o perioada de sapte ani, in timp ce societatile care desfasoara activitati economice la parterul imobilelor de locuit sa isi achite cota de bani intr-un an.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri