Liricul și o compunere despre o competiție sportivă la prima probă a Evaluării Naționale

1

Evaluarea Națională a început astăzi cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. „A fost ușor, nu ne așteptam să pice tot liricul. Am lucrat mult, și la simulare, și la clasă pe el. O să fie note mari”, au spus candidații la ieșirea din sălile de examen.

Testarea a durat două ore și a început la 9.00. În Bacău sunt 4.935 de candidați în Bacău, conform datelor de la Inspectoratul Școlar Județean. Media obținută la probele scrise ale Evaluării Naționale are o pondere, de anul acesta, de 80% din media de admitere în clasa a IX-a, restul de 20% reprezentând media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Pe 26 iunie, până la ora 16.00, se vor afișa și rezultatele, iar tot în aceeași zi, cei nemultumiți de notă pot depune și contestații. 30 iunie este data când vor fi afișate rezultatelor finale după contestaţii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ