Suntem in plina campanie electorala. Candidatii isi prezinta proiectele, programele, fac risipa de promisiuni. Ne tot ferim sa publicam aspecte mai mai putin confortabile pentru cei aflati inca pe functii, dar si pentru cei care se si vad pe scaunele capitonate, la butoane. „Electorala” nu inseamna ca punem lacate pe usi, pe probleme, orasul, oamenii traiesc, cu bucuriile si necazurile lor.

Multi nu au apa potabila, altii canalizare, sunt suficient de multi nemultumiti de curatenia orasului, facturile sunt mari, impozitele si taxele asisderea. Candidatii, deocamdata, cu treburile lor, administratia locala cu ale ei, ca nu primarul le face pe toate, chiar daca toate oalele se sparg, cel mai adesea, in capul lui.

Mai multi locuitori din Cartierul Serbanesti ne-au reclamat o problema de care nu pot scapa nicicum. Ce trebuia sa facem? Sa nu mergem la fata locului ca-i campanie, dar poate sunt lucruri de invatat, de pus la inventar, de luat aminte.

PUBLICITATE

Dupa ce am fost in cartier, pe mai multe strazi pe care se executa lucrari de introducere a canalizarii, ma gândesc sa le sugerez tuturor candidatilor sa faca si ei o vizita, sa vada cum n-ar trebui sa se lucreze, cum traiesc zeci de oameni cu noroiul, gropile si apa pâna la genunchi, cu isi cara copiii si nepotii in cârca pâna la scoala. Ar fi un exercitiu util.

Despre ce este vorba? Pe mai multe strazi, e adevarat cu o vârsta de juniorat pe harta municipiului, au venit constructorii cu utilaje, tuburi, au sapat peste tot, pe toate arterele si n-au finalizat nimic. Este un dezastru, dupa cum puteti vedea in pagina 4 a ziarului. Acum, oamenii, cu chiu, cu vai, cu durere, cu nervi, vor avea canalizare.

Se va termina ea vreodata. Insa cetatenii au o intrebare: de ce, domnilor, daca tot ati intrat, ati stricat strazile, de ce nu v-ati gândit sa alocati bani si pentru instalatia de apa potabila si pentru asfalt? Lucrare integrata, imi spune un cetatean ca se cheama. Peste un an, peste doi, situatia de acum se va repeta, când, inginereste, managerial, financiar era mai economic pentru finantator si confortabil pentru locuitorii din zona.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ