17 aprilie 2024
ActualitateLimba franceză în sărbătoare la Colegiul Pedagogic

Limba franceză în sărbătoare la Colegiul Pedagogic

A doua jumătate a lunii martie aduce momente de bucurie pentru francofoni și francofili: cu toții sărbătoresc Ziua Francofoniei. În această perioadă la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” se desfășoară în cadrul proiectului educațional „Le français en toute franchise” (coordonat de prof. Iosub Maricica și prof. Murariu Mihai) mai multe activități reunite sub titlul „Bonne Francofête!”.

Astfel, vineri, 18 martie în amfiteatrul „Spiru Haret”, elevii colegiului alături de reprezentanți ai partenerilor de proiect (Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Palatul Copiilor, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău – Facultatea de Litere și ARPF Bacău) au oferit publicului un spectacol de teatru, muzică și dans. Elevi, cadre didactice, părinți și invitați s-au bucurat să reasculte melodii mai vechi (Hymne à l’amitié, L’oiseau et l’enfant, La vie se chante, la vie se pleure), dar și mai actuale (Dernière danse, Je veux, Papaoutai, Est-ce que tu m’aimes?, Je t’aime), au râs și au aplaudat pe artiștii care au dat viață personajelor din câteva scene din piesele „Chirița în provincie”, „Cântăreața cheală” și „Fantômes en couleurs”.

Un moment deosebit a fost oferit publicului de cvartetul „Dolce” de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”. Luni, 21 martie a avut loc jurizarea creațiilor (poezii, film, dar și desene, afișe, benzi desenate) realizate de elevi pornind de la cele 10 cuvinte ale francofoniei: chafouin; fada; poudrerie; dépanneur; tap-tap; champagné; vigousse; lumerotte; dracher; ristrette. Coordonatorii proiectului aduc mulțumiri partenerilor, colaboratorilor (elevi, cadre didactice) și conducerii Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău pentru implicare și sprijinul acordat în desfășurarea activităților.prof. Iosub Maricica, prof. Murariu Mihai

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri