Liliecii se simt minunat în Buhusi, gazda lor preferata fiind blocul A.N.L. din strada T. Vladimirescu.

Fiinte inteligente, liliecii si-au dat seama ca unele dintre lucrarile la acoperisul blocului au fost efectuate de mântuiala, asa ca s-au strecurat in podul cladirii, pentru a hiberna.

De regula, ei se adapostesc iarna prin scorburi sau pesteri, dar când gasesc oferta unui constructor atât de generos, o accepta cu bucurie. Zgomotul provocat de lilieci i-a deranjat insa mult pe locatari.

Acestia au sesizat administratia locala.

Intrucât liliecii sunt o specie protejata, a fost solicitat sprijinul Asociatiei pentru Protectia Liliecilor.

P1420310

Cei de la filiala ieseana a asociatiei amintite au transferat din podul blocului ANL o colonie de 200 de Nyctalus noctula, lilieci de amurg, in podul unei case din Iasi.

Nyctalus noctula este o specie de liliac de talie mare, cu o greutate de 15-30 grame, având o lungime totală a corpului între 60 şi 82 mm, iar a antebraţului de 48 până la 58 mm.

Cine spunea că târgul Buhusi nu este interesant? Acum se intereseaza si zoologii de el.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ