25 aprilie 2024
EducațieLiceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” și Ora de Net

„Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”

Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” și Ora de Net

În amfiteatrul Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” s-a organizat evenimentul „Stop dependenței de Internet!” ce a reunit 120 de elevi, profesori, părinți. În cadrul acestuia, au fost dezbătute aspecte legate de folosirea internetului și riscurile dependenței de internet în rândul copiilor și tinerilor. Activitatea face parte competiția de proiecte școlare lansată de Organizația Salvați Copiii „Aleg conștient.

Stop dependenței de Internet!”. Inițiativa este derulată în cadrul programului Ora de Net și se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”. Partenerii acestei inițiative educaționale sunt Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Discuțiile au avut scopul de a crește nivelul de informare a copiilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la riscul de dependență de Internet în rândul copiilor și tinerilor și prezentarea de alternative de petrecere a timpului liber care să nu implice mediul online.



Au participat elevi din clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C, a IX-a P1, a X-a B, a X-a C, a X-a P2, a X-a P4, a XI-a A, a XI-a P1, a XII-a A, a XIII-a S2 coordonați de profesorii Cristea Carmen, Boboc Florinela, Gaman Teodora, Cosmescu Mihaela, Medvedev Oana, Corlade Eduard, Pădure Mihaela, Bîrgu Maria, Bușcă Lavinia, Gavriliu Jana, informaticienii Codreanu Andreea și Ghirvu Gianina, sub coordonarea prof. Iulia Corlade, director, și prof. Tania Radu. Informațiile privind riscurile dependenței de internet au fost prezentate de psihologul Gabriela Balan. Au fost vizionate și unele din filmele realizate de elevi pe această temă, care vor intra în competiția Ora de Net.

Concursul a început în luna februarie și se va finaliza pe 12 aprilie. Urmează apoi realizarea de videoclipuri de către elevi și înscrierea în concurs. Autorii proiectelor câștigătoare vor primi diplome din partea Ministerului Educației Naționale și Organizația Salvați Copiii. Recompensarea echipelor câștigătoare va fi sprijinită de partenerii proiectului Ora de Net și va consta în echipamente care vor facilita procesul educațional.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri