25 aprilie 2024
Actualitate Liceenii buhuseni, aplaudati la Reading Central Library, Anglia

Liceenii buhuseni, aplaudati la Reading Central Library, Anglia

Asociatia Liber la Educatie. Cultura si Sport Bucuresti, coordonata de prof. Oana Siclovan, a initiat/gestionat prima editie a proiectului NOBEL PENTRU ROMÂNIA.

Pornind de la faptul ca patru personalitati de origine româna figureaza in palmaresul celor innobilati cu acest premiu – Ioan Moraru, Gheorghe Emil Palade, Elie Wiesel si Herta Muller – proiectul si-a propus ca tinerii si copiii din tara si diaspora sa prezinte aceste personalitati prin postere, colaje, carti postale, lucrari efectuate pe calculator etc.

Lucrarile au fost expuse in Anglia, Berkshire, la Central Library of Reading, cu sprijinul Ambasadei României la Londra si al Reading Borough Council. ,,Acest proiect s-a nascut din dorinta de a promova imaginea României, intr-un context international destul de… aspru. Avem valori, avem personalitati de renume. Copiii si tinerii nostri au fost invitati să arate o alta fata a României, ne-a spus prof. Oana Siclovan, presedinte al Asociatiei Liber la Educatie. Cultura si Sport.



Coordonati de prof. dr. Corneliu Ciuperca, Arte Plastice, licenii buhuseni Bianca Maxim, Gabriela Diana Amariei, Sabina Ciocan, Apostica Alexandra, Tudor Bianca, Aldea Andreea Sorina, Ursu Simona Elena, Zama Bianca Stefania, au realizat lucrari de referinta precum: Deschidere spre cunoastere, Jurnal cultural, Stele românesti, Istoria valorilor, Focul pasiunii, Cutezatorii, Origini, Panoul de onoare.

Surpriza liceenilor a fost totala: au câstigat laurii acestei provocari, fiind recompensati, individual, pentru ,,participarea extraordinara”, cu Diploma de excelenta, distinctia cea mai inalta a proiectului. Aceelasi premiu a fost obtinut si de Colegiul ,,,Ion Borcea” Buhusi, ca institutie, de prof. dr. Corneliu Ciuperca, prof. Anisoara Ionascu si Mihaela Corbu.

Prof. Oana Siclovan, care a diseminat acest proiect si in diverse emisiuni de televiziune, ne-a spus: ,,Am fost impresionati de calitatea lucrarilor realizate de liceenii buhuseni. Nu intâmplator, inclusiv in Anglia, acestia au primit cele mai frumoase aplauze”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri