“Frumosii ani de liceu” au fost retraiti de invitatii Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC), joi seara, in pavilionul “Levisticum”. Au participat reprezentanti ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor si institutiilor publice din Bacau. Ultimii, dar punctuali, au ajuns parlamentarii.

Primul a sosit deputatul Ioan Melinte, apoi Cosmin Necula impreuna Valentin Palea, directorul de la Drumuri Judetene, si, in fine, deputatul Lucian Sova, simultan cu Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, si Toma Constantin, subprefect. Timp de o ora, oaspetii au povestit despre adolescenta, au schimbat impresii, au admirat standul cu obiecte vechi, din anii 70-80, cele cu operele de arta ale copiilor si expozitia pictoritei Mari Bucur.

O aparitie surprinzatoare a fost Otilia Lupu, Grafit Invest, care a venit imbracata in uniforma de liceu, cu parul impletit in codite. La ora 19, au fost invitati in sala de festivitati. Amfitrioana a fost suava Melania Medeleanu, vedeta TV, care s-a dorit a fi “diriga” joi seara si le-a dat extemporal la generozitate.

PUBLICITATE

In premiera, organizatorii au renuntat la discursuri, astfel ca s-a intrat direct in programul artistic al Galei: “Ani de liceu”, cântec interpretat de voluntari, si un minispectacol oferit de copiii “cu lipici” din Motoseni. Un moment foarte gustat a fost licitatia pentru obiectele donate de sponsori.

“Grasa de Cotnari”, o sticla de vin din 1979, cu kit de somelier, al carei pret de pornire a fost de 300 de lei, a fost câstigata de un tânar domn Alexandru, cu 1050 lei, iar tabloul “Satul bunicilor”, 1000 de lei, a fost adjudecat cu 1050 lei de compania Dedeman. Desi a pornit greu, licitarea unui colier din aur italian de 14 k, 700 de lei, a fost cea mai aprinsa.

Pentru a-l obtine s-au batut aprig echipa Dedeman, Stefan “de la Bacau” si Irina Popa, fiind obtinut tot de Dedeman, cu 1.850 de lei. Surpriza serii a fost tabloul “Case Straja”, autor Mari Bucur, care, de la 1500 de lei, a ajuns la 4.300 de lei, pret oferit de compania Agricola.

Dintre oficiali, singurul care a indraznit sa liciteze a fost Teodor Popa, primarul din Stanisesti. Edilul a oferit 850, apoi 900 si, in fine, 1.000 de lei, dar nu a reusit sa câstige “Grasa de Cornari”.

“Nota 10 pentru responsabilitate”

Cel mai asteptat moment a fost festivitatea de decernare a premiilor. Au existat, ca si anul trecut, patru sectiuni. La categoria “Persoane fizice”, câstigator a fost Gh. Baciu, de la Habitat for Humanity Comanesti, laudatio si inmânarea premiului fiind in sarcina deputatului Cosmin Necula.

“E o mare bucurie pentru mine mai ales ca nu ma asteptam” a marturist, modest, Gh. Baciu. Premiul pentru ”Firme si companii” a fost decernat de Ionel Floroiu, vicepresedinte CJ Bacau, societatii Electric Plus, care a promis sa sustina in continuare programele FSC, iar cel pentru “Institutii si ong-uri”, de catre Gheorghe Govrig, director economic la Agricola SA, fiind câstigat de Fundatia “Sf. Ioan Bosco”.

“Va multumim din inima in numele copiilor nostri si peste putin timp va asteptam la Scoala de Vara” a spus, timid si emotionat, pr. Iosif Ilies, coordonator proiect. Editia 2014 a venit cu o noutate: nu s-a acordat un “Premiu de Excelenta”, ca in anii precedenti, ci doua.

Unul a fost decernat de prefectul Dorian Pocovnicu lui Cristinel Popa pentru proiectul “Alumni Ferdinand”, iar celalalt de catre Cornelia Bogatu, manager Vodafone, companiei DEDEMAN, premiata pentru excelenta in domeniul business si pentru plusvaloarea incontestabila adusa Bacaului. Dupa indelungi aplauze, finalistii si câstigatorii au fost invitati sa faca o poza de grup.

In final, toti cei prezenti au primit de la Gabriela Achihai, presedinte FSC, “nota 10 pentru responsabilitate”. Banii strânsi, joi seara, din licitarea obiectelor si din vânzarea biletelor de tombola vor fi folositi pentru cresterea numarului de locuri in complexul rezidential “Satul Seniorilor Milly” si sustinerea programului de ingrijire la domiciliu al FSC, in care sunt inclusi 600 de batrâni neputinciosi si singuri, uitati de familie.

FSC a scos la licitatie si patru pachete sociale: “Ofera alimente si materiale pentru un batrân”, in valoare de 100 de lei/luna, “Ajuta voluntarii sa ofere o scoala de vara pentru copiii din Motoseni” – 100 de lei/copil, “Ofera o bursa unui copil ambitios” – 200 lei/luna/elev, “Pune o caramida la o noua casa in Satul Seniorilor Milly” – 100, 1.000 sau 10.000 de lei.

Tombola a fost organizata cu ajutorul unor firme care au oferit premii demne de interes: invitatii la un eveniment off-road, acces la piscina si terasa hotelului “Levisticum”, un pachet de infrumusetare la un salon de prestigiu, bere pentru un an, cosuri cu alimente de la “Agricola” si “Segros”. Au fost si doua “mari premii”: un televizor LED, HD, Samsung si un abonament premium la bazinul de inot, piscina si sala de fitnes TNT. Costul unui bilet la tombola a fost de 50 de lei.

[wonderplugin_gallery id=”246″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ