Pentru al treilea an consecutiv, elevii de clasa a XI-a si a XII-a sustin, in sistem integrat, simularea la examenul de bacalaureat. Asta inseamna ca toti au de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei, asa cum va fi si in vara, la examenul real. Luni, 7 martie, a fost simularea la proba scrisa de Limba si literatura româna.

La primul subiect, pe filiera teoretica si vocationala, profil real, elevii de clasa a XII-a au avut de comentat o poezie la prima vedere („In seara asta”, de Adrian Maniu), la al doilea subiect, de scris un text argumentativ despre rolul dezbaterilor publice in adoptarea unor legi, iar la ultimul subiect, de redactat un eseu despre particularitatile in constructie ale unui personaj dintr-un text narativ studiat ce apatine lui Liviu Rebreanu sau George Calinescu.

La clasa a XI-a, textul de comentat de la primul subiect a fost de Mihai Eminescu („Nici luna luminoasa, nici stelele din ceri…”), textul argumentativ de la subiectul al doilea a fost despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan, iar eseul de la ultimul subiect a vizat prezentarea temei si viziunii despre lume dintr-un basm cult studiat. La profil uman, clasa a XII-a, textul de comentat a fost din Stefan Petrica, „Apune soarele pe dealuri”, in textul argumentativ elevii trebuiau sa vorbeasca despre rolul internetului in promovarea unei carti, iar eseul de la subiectul III era legat de romanul psihologic. La clasa a XI-a, poezia de comentat a fost „Nu, … nu sunteti ca iarba” de Mihai Eminescu, textul argumentativ – despre rolul bibliotecilor publice, iar eseul, particularitatile unui personaj dintr-un text dramatic.

PUBLICITATE

Notele obtinute la simulare Bacalaureat 2016 nu vor fi trecute in catalog, ci vor fi evaluate individual la clasa, pentru o mai buna pregatire a elevilor pentru examenul de Bacalaureat din vara. Miercuri va fi simularea la a doua proba (Matematica sau Istorie), iar joi, simularea la proba la alegere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ