Si absolventii de liceu sunt in plin examen. De ieri au intrat si ei in a treia proba de Bac – evaluarea competentelor la limbile straine (engleza, franceza, spaniola, italiana, germana etc), care se vor finaliza pe 27 iunie.

La aceste probe orale se dau doar calificative. La proba a doua, competentele digitale, care s-a desfasurat saptamâna trecuta, din totalul candidatilor inscrisi, 280 au obtinut certificat de utilizator incepator (8,60%), 980 au primit certificat de utilizator de nivel mediu (30,12%), 850 au obtinut certificatul de utilizator avansat (26,12%), iar 1.071 cel de utilizator experimentat (32,91%).

La aceasta proba s-au inscris 3.254 de candidati. Dintre acestia, 58 de candidati au absentat, iar un candidat a fost eliminat.

„Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor digitale s-a exprimat prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

Suplimentul descriptiv al certificatului de competenta contine descrierea competentelor digitale ale candidatului”, a explicat prof. Claudia Merticaru, inspector scolar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ