29 martie 2024
EconomieLiber la subventia la motorina pentru anul 2015

Liber la subventia la motorina pentru anul 2015

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca, de luna viitoare, potentialii beneficiari pot solicita ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata în agricultura. Pentru anul 2015, prima cerere de plata însumeaza cantitatile de motorina utilizate în trimestrele I si II ale anului 2015.

Pentru obtinerea ajutorului de stat, beneficiarii completeaza o cerere de acord prealabil pentru finantare, pe care o depun la centrele judetene ale APIA. Cererea de acord prealabil pentru finantare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat. Pentru anul 2015, cererea de acord prealabil pentru finantare se depune în termen de 15 de zile lucratoare de la intrarea în vigoare a Ordinului MADR nr. 1727/2015.

„Persoanele fizice pot fi acceptate ca potentiali beneficiari ai prezentei scheme daca în termen de 60 de zile lucratoare de la data primirii notificarii privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizeaza ca persoana fizica autorizata sau întreprindere individuala”, a precizat Raluca Damian, purtatorul de cuvânt al APIA Bacau. Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli care sunt înscrisi în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA (sa detina ID fermier), sunt înscrisi în evidentele APIA cu suprafetele de teren pe care le exploateaza sau în Registrul plantatiilor viticole, sunt înscrisi în Registrul agricol cu suprafetele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spatiile protejate (sere si solarii), precum si cu efectivele de bovine/ovine/caprine/porcine/ pasari/familii de albine/viermi de matase, dupa caz.



Totodata, au acces la acest sprijin fermierii care exploateaza minimum un hectar inclusiv, iar suprafata parcelei agricole este de cel putin 0,3 ha, cu exceptia suprafetelor aferente legumelor cultivate în spatii protejate. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 ha. Primesc acest ajutor si fermierii care detin sau cresc animale/pasari/familii de albine/viermi de matase, utilizeaza instalatii de irigat actionate cu motoare termice.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri