În urma participării la Concursul local de proiecte pe domeniul tineret, Asociația BronxPeople a primit o finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Local Bacău, în baza Legii 350/2005, reușind, astfel, să implementeze proiectul „Liber la mișcare”, care a scos în evidență importanța activitatilor sportive în aer liber pentru tinerii proveniți din grupuri vulnerabile, în vederea îmbunătățirii și menținerii stării de sănătate.

În proiect, au fost implicați 15 tineri care au avut ocazia, timp de două luni, să participe la activități recreative sportive și să le descopere importanța în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate. S-au organizat jocuri, întreceri, ștafete, cât și sesiuni în care tinerilor li s-au explicat aspectele tehnice care țin de domeniul sportiv (executarea corectă a exercițiilor de încălzire, tehnici de alergare, de respirație, ritm, dozarea efortului, precum și rolul acestora în prevenirea accidentărilor). De asemenea, ultima activitate din cadrul proiectul a presupus organizarea unei întreceri sportive formată din trei probe (alergare, ștafetă, joc de atenție), ocupanții primelor trei locuri primind, pe lângă diplome și medalii, și premii în bani. Aceasta a permis dezvoltarea abilităților tinerilor, cât și suprinderea notiunile învățate pe parcursul sesiunilor de educație sportivă, fiind, astfel, un instrument de măsurare a rezultatelor proiectului.

Cu alte cuvinte, proiectul „Liber la mișcare” nu face decât să încurajeze mișcarea în rândul tinerilor și să arate cum sportul își găsește armele de a lupta contra pandemiei… prin disciplină, muncă susținută, reguli clar stabilite, dar, totodată, încredere, curaj și bucurie, deoarece… e Liber la Mișcare!
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău şi al Consiliului Local al Municipiului Bacău. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Primăriei Municipiului Bacău şi nu implică nici o responsabilitate din partea acesteia.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE