Lucian Domnica, pus la zid in sedinta CL Veche din 2013

Lucian Domnica a fost secretarul comunei Letea Veche pâna in mai 2013, când a fost demis cu forta. Socotind ca s-a incalcat legea, Domnica a actionat in judecata primaria, iar instanta i-a dat dreptate: “Am câstigat! Procesul a ajuns la final, am sentinta definitiva si executorie de la Curtea de Apel Iasi. Luni ma voi intoarce in Primarie.”

Lucian Domnica afirma ca trebuie sa-i fie redate toate drepturile pe care le-a avut inainte: “Conform hotarârii, eu imi preiau atributiile de secretar, calculatorul, toate documentele si tot inventarul din biroul din care am fost evacuat in 2013!”

Mai mult, are dreptul sa primeasca salariile cu care ar fi fost platit in aceasta perioada, daca nu ar fi fost dat afara. Conform informatiilor publicate de instanta, pe 1 martie 2016, Curtea de Apel Iasi a respins recursul “impotriva sentintei nr. 791/2015 a Tribunalului Bacau, pe care o mentine. Definitiva.”

PUBLICITATE

Sentinte versus “presiunea populara”

Dar ce spune sentinta 791/2015, emisa de Tribunalul Bacau si mentinuta de Curtea de Apel Iasi? Pe scurt, dispune ”anularea Dispozitiei nr. 182/20.05.2013 emisa de UAT Comuna Letea Veche prin Primar si in consecinta: Dispune reintegrarea reclamantului in functia publica de secretar al UAT Letea Veche. Obliga pârâta la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data 20.05.2013 si pâna la data reintegrarii efective. Obliga pârâta la plata de daune morale in suma de 5.000 lei.”

Am incercat sa aflam care e pozitia primarului Petru Dochiei, dar nu a raspuns la telefon. Ex-secretarul Lucian Domnica e hotarât sa se intoarca luni, 14 martie, la serviciu si sa reintre in functie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ