Agricultorii care vor sa obtina bani pentru a demara o investitie sau pentru a dezvolta una deja existenta au la dispozitie, incepând din aceasta luna, un sistem de informare on-line privind derularea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Pe pagina oficiala de internet a APDRP, in cadrul sectiunii “Autoevaluare”, este functional „Sistemul Expert”, dedicat tuturor celor care acceseaza fonduri europene. Tot in cadrul acestei sectiuni sunt disponibile, de saptamâna trecuta, inca doua sisteme de consiliere on-line: “Tutoriale” si “Simulari”.

Cu ajutorul acestora, beneficiarii sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a cererilor si derularea proiectelor prin PNDR.

Cei interesati pot parcurge on-line 5 lectii: intocmirea si depunerea dosarului unei cereri de finantare care presupune “investitii complexe” ce necesita lucrari de constructii-montaj, intocmirea si depunerea dosarului unei cereri care presupune investitii simple (fara lucrari de constructii-montaj), intocmirea si depunerea dosarului de achizitii pentru beneficiarii privati, intocmire si depunerea unei cereri de plata. Cu ajutorul simularilor, beneficiarii PNDR sunt informati asupra tuturor pasilor care trebuie parcursi, de la intocmirea proiectului pâna la finalizarea nvestitiei propuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here