Bucurie, originalitate, entuziasm, creativitate, voie buna, inventivitate. Acestea ar fi câteva din cuvintele definitorii pentru atmosfera creata zilele acestea la Scoala Gimnaziala Nr. 10 Bacau, in cadrul programului „O vara de 10! Scoala de vara 2016”(coordonator, director Iulia Jicu).

Cea de a treia saptamâna a Scolii de vara a inceput intr-un mod inedit: luni, de la ora 11.00, in cadrul acestui program, am fost onorati sa-i avem ca oaspeti pe membrii Asociatiei Culturale „Geto-Dacii din Moldova”, un ONG infiintat la Iasi in 2014, fiind prima asociatie cu activitati de reconstituire istorica dedicata perioadei antice din regiunea Moldovei (presedinte Constantin Lapusneanu).

Curtea scolii a fost transformata intr-o cetate dacica si, de la mic la mare, am fost cu totii martori la o frumoasa lectie de istorie. Organizati pe ateliere de lucru, membrii asociatiei au desfasurat cu elevii si cadrele didactice activitati cum ar fi: antrenamentele cu arme de lemn, tras cu arcul si aruncatul sulitei, lupte greco-romane, dar si ateliere mestesugaresti: pielarie, pictura sau sculptura in lemn.

Prezenti la aceasta frumoasa activitate au fost reprezentantii comunitatii locale, mass-media locala, dar si parintii, bunicii, fratii mai mari sau mai mici, invitati sa descopere impreuna misterele geto-dacilor. Activitatea a fost coordonata de profesoarele Dana Elena Sturzu si Sinziiana Dumea. Multumim pentru sustinerea morala si financiara Asociatiei Parintilor de la Scoala Gimnaziala Nr. 10 si lui Bogdan Fratianu, care au facut posibila punerea in practica a acestei idei indraznete.

Prof. Dana Elena Sturzu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ