Blocurile din Sud au fost renumerotate ca sa cunosca curierii adresele/Foto: Ramona Ionescu

* curierii lasa de multe ori facturile la voia intâmplarii pe motiv ca nu li se permite accesul in scarile de bloc * in lipsa facturilor, platile catre furnizorii de utilitati se fac cu intârziere

De când unii furnizori de utilitati au renuntat la serviciile Postei Române si au apelat la alte firme de curierat, facturile lunare ajung cu intârziere la asociatiile de proprietari sau nu ajung deloc. Acest lucru afecteaza activitatea administratorilor, care, in baza facturilor emise trebuie sa calculeze consumurile la nivel de scara sau de bloc. Ca sa evite pe viitor astfel de incidente, conducerea Asociatiei de proprietari “Bicazul” a luat initiativa ca locatarii sa scrie clar adresa corecta a imobilului si sa o afiseze la vedere, la intrarea in bloc.

“Din cauza acestui circuit ratacit al facturilor, i-am obligat pe proprietarii din asociatia noastra sa-si monteze la intrarea in bloc o emblema, cu numele strazii in clar, numarul blocului si scara, astfel incât, curierii sa nu mai aiba scuza ca nu au stiut adresa la care trebuiau sa ajunga facturile” – Veronica Ionescu, administrator la Asociatia de proprietari “Bicazul”

PUBLICITATE

Bacauanii care locuiesc in zona de sud a orasului sunt nemultumiti, la rândul, lor de prestatia firmelor de curierat.

“Primesc frecvent cu intârziere factura la energie electrica si luna de luna stau cu teama ca plicul meu a ajuns la altcineva. De exemplu, se intâmpla ca vecinii mei sa primeasca in posta factura E.ON, pe când la mine ajunge cu o intârziere de o saptamâna, poate chiar doua. Nu gasesc o explicatie clara pentru acest lucru, insa daca nu primesc factura la timp, cei de la E.ON ma taxeaza. Anul trecut, pentru ca nu mi-a venit factura in posta, iar eu nu am sesizat din vreme acest lucru, m-am trezit ca m-au deconectat. Iar reconectarea m-a ajuns in jur de 300 lei”, spune Ion Cruceru, locatar.

Atât administratorii, cât si locatarii, sunt de parere ca firmele de curierat ar trebui sa ia in serios aceste servicii, iar facturile sa ajunga la destinatar si nu aruncate prin scarile de bloc sau lasate la intrarea in imobil, pe motiv ca nu a avut cine sa le deschida usa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Cunosc situatia aceasta , dar ce e mai rau ca facturile de la E-ON nu vin la toti odata , poza de sus e de la blocul 21 dp strada Bicaz , dar si doamna Ionescu ar trebuii sa isi faca o emblema cu asociatiile , ca la ea is trecute 2 asociatiia si sa aibe o cutie postala la intrare in incinta asociatiei; ca vin cu intarziere, e vina de la cei de la Bucuresti , acolo este o firma care tipareste dupa o baza de date primita de cei de la E-ON dar ei le trimit prin curier Cargus care si astia le livreaza greu , aici serios va spun

 2. Si ca le baga pe sub usa e din cauza ca nici vecinii nu vor sa de-a drumu cand aude ca plicu e pentru apartamentu cutare si nu iti da drumu si daca suni inca odata da ce suni ca disperatu cand tu te rogi frumos sa iti deschida aici am un exemplu de pe strada ardealu blocu 20 apartamentu 8 ;tu unde ai intalnit acest obicei prostesc

 3. Sunt probleme la firmele de curierat.
  – e foarte geru pentru ei sa poata avea acces la cutiile postale- nu li se dau drumul,unele nu sunt numerotate si mai e un bloc pe Aleea Parcului unde cutiile se gasesc la usa fiecarui apartament- daca ai 1-2 plicuri pe o scara, esti nevoit sa urci pana la atajul 4.

  -unii curierii pedestri sunt platiti mizerabil- 0,07 lei impozabil pe bucata, indiferent de marime sau greutate. Deci avem 100 plicuri si 7 lei impozabili. Si sa ne gandim ca e vorba de cei care au poate 1 pana 4,5. plicuri pe o scara. Si sa nu va inchipuiti ca primesc plicurile si pot sa le distribuie. Nu, primul lucru care il fac le triaza pe numere, scari de bloc si le pun in ordinea apartamentelor, operatiune care dureaza cateva ore. Apoi pleaca sa le distribuie.
  Daca lucrezi la o anumita firma de curierat, castigi mult sub salariul minim pe economie si se lucreaza….
  Cei care distribuie facturile de energie electrica si gaz sunt platiti mai bine.

  Asa ca, e greu sa ai calitate a serviciilor cu lucratori foarte prost platiti.
  De ce credeti ca s-a urmarit ca aceste servicii sa nu mai fie facute de posta romana?

LĂSAȚI UN MESAJ