– patru eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” și de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău au obținut rezultate remarcabile la Concursul Național Certamen Ovidianum Ponticum, Constanța

La Constanța s-a desfășurat, în perioada 25-27 mai 2018, cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național Certamen Ovidianum Ponticum, competiție înscrisă în calendarul concursurilor naționale organizate de Ministerul Educației.

În fiecare an, elevii băcăuani pasionați de limba latină și de scrierile lui Ovidius participă la acest concurs care constă în traducerea și comentarea unui text din opera poetului. După susținerea probei, urmează selecția lotului național pentru concursul internațional Certamen Ovidianum Sulmonense (Italia), ceea ce presupune participarea elevilor la o competiție suplimentară, facultativă, cu durata de trei ore, constând în traducerea și comentarea unui text necunoscut din opera lui Ovidius.

Și în acest an, membrii echipei băcăuane, formată din patru elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” și de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, au obținut rezultate remarcabile, respectiv: la prima etapă națională Sorana-Adina Plotogea (clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, prof. Florentina Neculau) – premiul I, Cristina Dorodici (clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, prof. Florentina Neculau) – premiul II, Teodora Diana Leonte (clasa a XII-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, prof. Florentina Neculau) – premiul I și Premiul de fidelitate pentru patru participări consecutive.

La selecția pentru faza internațională a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense, care va avea loc la Sulmona în 2019, au participat 26 de elevi din toată țara, care au concurat pentru 6 locuri. Trei dintre acestea au revenit elevilor băcăuani prin: Cristina Dorodici și Teodora Diana Leonte (Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, prof. Florentina Neculau) și Ioana Alexandra Bitire (clasa a X-a, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, prof. Adrian Ifrim).