Sedinta extraordinara a Consiliului Local (CL) Buhoci, convocata special pentru alegerea unui nou viceprimar, a inceput greu si s-a incins brusc. Secretarul Valeriu Ojog i-a anuntat ca “sedinta din 6 iunie a fost legala, dar proiectul a fost ilegal”.

El i-a informat ca a solicitat Institutiei Prefectului un punct de vedere cu privire la demiterea viceprimarului Iustin Stoica, apoi a citit raspunsul: proiectul e ilegal deoarece demiterea se face “cu votul majoritatii consilierilor” si “la propunerea primarului sau a unei treimi din numarul consilierilor”. Pe 6 iunie, au convocat sedinta si au cerut demiterea 10 consilieri din 15 (doua treimi), apoi toti l-au aprobat, dar nu toti au semnat proiectul, in calitate de initiatori.

“Sedinta asta e legala?” “E legala, a spus secretarul. Discutii?” “Sunt discutii, dar eu cui ma adresez daca nu am ales un presedinte de sendinta?” i-a reprosat Dori Munteanu, PER, secretarului. Mihai Antuca, fost primar, a intrebat iar, daca sedinta e legala si daca va lua indemnizatie. “Parca suntem in «Las Fierbinti»”, a constatat Rodica Odobisteanu, ex-primar, acum consilier PP-DD.

PUBLICITATE

“Secretarul nu ne-a prezentat situatia!”

“Vreau sa va spun ca adresa pe care domnul secretar a citit-o prezenta o eroare de substanta care a dus la acest raspuns al Prefecturii”, a declarat Dori Munteanu. Concret, “nu a spus ca am depus si convocatorul de sedinta semnat de o treime din numarul consilierilor”, or aceste documente “sunt la pachet” si “decurg unul din altul”. El si-a invitat colegii la calm, dar discutia s-a transformat in harmalaie.

Multi nu au inteles care e diferenta dintre convocator si proiectul de hotarâre, dintre legalitatea sedintei si legalitatea hotarârii. In fine, s-au intors impotriva lui Valeriu Ojog: “Secretarul nu ne-a prezentat noua situatia, pe 6 iunie, a intrebat Prefectura!”, “Noi, consilierii alesi de cetateni, suntem mai presus decât Prefectura? Suntem”, “Unde am incalcat legea?”, “Prefectura a fost indusa in eroare!”

A intervenit iar Dori Munteanu: “Nu e clar ca toti cei care au semnat convocatorul sunt de acord cu proiectul?” “Ba da!” Mai ales ca l-au aprobat! Asa e, dar legea spune altceva, “nu ati respectat legea” a repetat secretarul. “Prefectura are 6 luni ca sa actioneze, noi insa nu putem sta 6 luni fara viceprimar. Eu am intrebat la Prefectura si mi-au spus ca putem alege alt viceprimar!” a intervenit Ovidiu Chirea, presedintele de sedinta.

Noul viceprimar e Dori Munteanu

Când unii voiau alt vice, iar altii inca se intrebau daca sedinta e legala, cineva a reusit sa faca liniste. “S-a ajuns in aceasta situatie din cauza nepregatirii secretarului. E cel mai slab secretar din ultimii 30 de ani. Ar trebui sa-si recunoasca greseala in fata consilierilor”, a cerut consilierul Ioan Mocanu.

“Am ajuns de râsul lumii!” a intervenit un coleg, reprosând actualei administratii “santurile necuratate”, “gazeta rupta”, “stâlpul din fata, care nu a fost inlocuit” etc. S-a auzit din nou intebarea “Pâna la urma, e legala sedinta?” “Dar proiectul?” “Eu nu am gasit nicio ilegalitate. Am citit si rascitit legea si nu am gasit nimic ilegal. Prefectura a fost indusa in eroare de secretar.” Ca sa iasa din impas, alesii au luat o pauza si au continuat discutiile pe hol. La reluarea sedintei extraordinare, au ales un nou viceprimar.

Au intrat in cursa patru consilieri – Mihai Antuca (PDL), Rodica Odobisteanu (PPDD), Iustin Stoica (PSD) si Dori Munteanu (PER) -, dar in turul doi au promovat Dori Munteanu si Iustin Stoica, fiind ales Dori Munteanu, cu 8 voturi din 15. Spre satisfactia lui Cristi Manolache, presedintele judetenei PER Bacau, prezent la sedinta CL Buhoci.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Be ,ce sa mai spunem ,nu mai fac nimic in comuna dar de certat au timp ,se duce de ripa tt ce a facut dom.primar Odobisteanu ,anul trecut inundati anul acesta ce o mai fi ? O zi buna

  2. nu cunosc personal dintre aceste persoane decat pe domnul Mocanu.Nu imi pot imagina ca inca mai este consilier.In mandatul doamnei Odobisteanu,nu trecea o saptamana fara sa nu faca o reclamatie.Sa nu credeti ca o facea el.Doamne fereste.Habar nu are ce este administratie locala,nu are habar de nici o lege.Platea cu 50-100 lei reclamatia.Stiu sigur ,fiindca venea la un coleg de al meu si ramaneam uimit cum un consilier local nu facea altceva decat reclamatii,dar in acelasi timp el nu cunostea nici un articol din legea administratiei locale.Este trist ca soarta unei comunitati si cred ca nu numai la Buhoci,este in mana acestor consilieri care nu cunosc legea,nu vor nici sa citeasca (acum ma intreb daca stiu sa citeasca).Rasare cate un consilier cum este domnul Munteanu(fost consilier in consiliul Bacau)care trage cu gura,dornic sa ocupe postul de viceprimar in timp ce dumnealui cred ca nici nu sta in comuna,ceilalti consilieri ,fiind “ascultatori”ridica mana .Cred ca domnul primar ar trebui sa solicite corpul de control al prefectului si printre altele sa faca o testare acestor domni consilieri .Daca este sa respectam legea ,primarul trebuie sa duca la indeplinire hotararile adoptate de acesti domni consilieri,care adopta hotararile ce le sunt favorabile lor si nu pricep care este diferenta intre a convoca o sedinta si a initia un proiect de hotarare.Si cand te gandesti “cati ca ei “sunt in toata tara……………….

  3. brav cetatean… de te-ar asculta cineva?!!!!! La Buhoci nu o sa se faca prea devreme ceva…de ce ? Tocmai din cauza acestora care isi amintesc de satul lor dupa ce au fost o viata in CC al PCR, si ,, maziliti,, de cei din coducere pentru dorinta lor de afirmare in crasmele statului vin atrasi de ,, glasul pamantului,, facand pe ultima suta de metri o mutatie de flotant intr-o cociaba de casa unde pana mai ieri locuia un alt fratior, la fel de indragostit de carciuma, casciaoara in care bineinteles nu va locui niciodata. Isi va indeplini functia de la distanta, tocmai pentru binele cetateanului buhocean. Sa ne fie de bine si… sa vedem cat dureaza.

LĂSAȚI UN MESAJ