Din cauza consumului mare inregistrat la hala de lactate din Piata Centrala, instalatia electrica, veche de multi ani si subdimensionata, a inceput sa cedeze. Astfel, se intâmpla ca de multe ori sigurantele elctrice sa se declanseze, lasând comerciantii din intreaga zona fara curent la prize pentru minute in sir.

Problema se pune mai acut in conditiile in care temperaturile mari de afara din timpul verii ar putea pune in pericol marfa perisabila a precupetelor.

„In ultimii ani, a tot crescut numarul comerciantilor din hala de lactate. Pai, acum sunt 30 de producatori, fiecare cu vitrina frigorifica, plus 10 comercianti care, la fel, au câte doua astfel de agregate de frig. E si normal ca sigurantele sa cedeze la un moment dat”, a explicat Vasilica Busuioc, seful Directiei Pietelor Bacau.

PUBLICITATE

Prin urmare, deja au fost incepute demersurile pentru realizarea unor lucrari de modernizare la reteaua electrica din Piata Centrala. Investitia s-ar putea ridica la câteva mii de euro, daca va trebui sa fie schimbate si cablurile electrice.

Deocamdata, sunt asteptati specialistii in domeniul energetic care vor stabili cu exactitate dimensiunea si costul lucrarilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. hala este noua!atunci cand proiectarea s-a facut dar si executia ei ,de ce nu s-a inclus si reinnoirea retelei electrice?alti bani din buzunarele noastre….Vinovati sunt cei din administratia pietelor!!!!!!!!!!!
    \

  2. vPai s-a facut proiectarea cu lucruri mai ieftinioare sa pape ceva si gura lui Vasilica Busuioc ceva nu ti se pare logic.Lasa ca aduce o firma si face alta instalatie si mai papa ceva si el

LĂSAȚI UN MESAJ