La Comănești ”camarazi în ale scrisului” și iubitori de frumos (ai culturii, literaturii și ai muzicii), se bucură de activitățile deosebite organizate de Grupul de literatură și artă ”Metafore comăneștene”, ce este coordonat de profesorul Leonid Iacob. Grupul a fost înființat în orașul Comănești în urmă cu un an și organizează activități ce sunt adevărate sărbători ale culturii într-un loc ”hărăzit” parcă pentru acestea – la Cafeneaua literară din localitate.

Având ”darul” de a aduna ”între coperțile unei cărți” toată stăruința ”camarazilor” săi de la ”Metafore comăneștene” (precum a făcut de-a lungul a multor ani când activând ca profesor – îndrumător literar la Clubul Copiilor din Comănești a realizat numeroase antologii literare cu creații ale elevilor), poetul Leonid Iacob a venit cu o surpriză! Este vorba despre realizarea, sub auspiciile Grupului de literatură și artă ”Metafore comăneștene”, a volumului ”Cuvinte cu țepi”, ce aparține epigramistului Constantin Colăcel.

Sâmbătă 20 octombrie acest volum a fost lansat în ambianța ”Cafenelei literare” din Comănești, la eveniment fiind prezenți profesorii Cristina Popescu (din Moinești), Laura Murgu, Petre Colăcel și numeroși iubitori ai culturii și artei din localitate, un fapt ieșit din comun în aceste vremuri pline de restriște și de griji fiind că la Comănești, la astfel de acțiuni sunt prezenți oameni de toate vârstele – inclusiv școlari!

Despre cartea ”Cuvinte cu țepi” au vorbit poetul și profesorul Leonid Iacob, profesoara Cristina Popescu (evidențiată de mai multe succese obținute prin dăruirea sa pentru cunoașterea Limbii latine), profesorul și criticul literar Petre Colăcel (care a făcut și o incursiune în … istoria epigramei românești), comăneșteanca Laura Murgu iar Constantin Chirilă a asigurat ambianța muzicală a acestui eveniment.

Despre autorul acestei cărți, Constantin Colăcel, care scrie de mulți ani epigrame, spun mai mult decât orice cuvinte rândurile sale:”Înțelegeți din ce-am dat / Că nu-s chiar un Cincinat / Nici măcar un Păstorel / Ci-s un simplu Colăcel!”

Alte articole