Pe 5 decembrie, de Ziua Națională a Voluntariatului, tinerii din mediul rural vor fi din nou în central atenției odată cu preluarea titlul de Satul European de Tineret 2020 în localitățile Aroneanu din județul Iași și Gârleni din județul Bacău. Lansarea programului Satul European de Tineret 2020 se va desfășura în ambele comune în prezența tinerilor din comună, a autorităților locale și naționale, reprezentanților guvernanței European Youth Village, dar și a altor tineri care au fost implicați în 2019 în pilotarea programului în satele lor. Evenimentele sunt organizate de Grupurile de Initiativă a Tinerilor din #Aroneanu 2020 și #Gârleni 2020 care vor coordona activitățile planificate pe parcursul anului în care dețin titlul, cu scopul de a dezvolta sectorul de tineret pe cele 4 direcții strategice ale programului: educație, cultură, voluntariat și dialog structurat.

Evenimentul de lansare a programului va fi marcat și de preluarea oficială a titlului, un moment important fiind reprezentat de semnarea „Acordului privind acordarea titlului de Sat European de Tineret către comuna Gârleni” de către reprezentanți ai tinerilor și ai autorităților. De asemenea, programul va cuprinde momente artistice susținute de tineri, cât și discuții/ateliere cu privire la implementarea activităților pe parcursul următoarelor luni. Lansarea Programului Satul European de Tineret – Gârleni 2020 va avea loc joi, 5 decembrie de la ora 19.00, la Kitty Panzio, sat Lespezi, comuna Gârleni.

Programul European Youth Village urmărește facilitarea cadrului necesar consolidării politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național fiind coordonat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile. Detalii pe http://europeanyouthvillage.eu/.


PUBLICITATE