2 decembrie 2023
CulturăLansarea cărții "Comuna Ștefan cel Mare, jud. Bacău - leagăn voievodal"

Lansarea cărții “Comuna Ștefan cel Mare, jud. Bacău – leagăn voievodal”

Ștefan cel Mare, o comună aflată în inima județului Bacău, a fost scena unui eveniment cultural de excepție, marcând lansarea cărții “Comuna Ștefan cel Mare, jud. Bacău – leagăn voievodal” scrisă de talentata autoare Maria Dohotaru. Lansarea cărții a avut loc într-un cadru solemn și festiv, la care au participat personalități de marcă din lumea literară și culturală.

Unul dintre momentele de mare însemnătate a fost recitalul extraordinar de muzică la pian susținut de doamna Corina Vlad Diaconescu, o pianistă de excepție, care a încântat publicul cu interpretarea sa plină de pasiune și talent.

Evenimentul a fost onorat și de prezența domnului profesor dr. Narcis Zărnescu, un critic și istoric literar de renume, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). De asemenea, domnul Zărnescu este membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România și șef al revistei “Academica” a Academiei Române. El a adus un aport valoros în cadrul evenimentului prin discursul său inspirat.De asemenea, invitat special a fost și domnul profesor și istoric Corneliu Stoica, laureat al premiului Eudoxiu Hurmuzaki acordat de Academia Română. Acesta este inclus în Enciclopedia Reprezentanților Scrisului Istoric Românesc al Academiei Române și a adus cu el o vastă expertiză în istoria locală și culturală.

Această lansare de carte a adus în prim-plan nu doar talentul literar al autoarei Maria Dohotaru, ci și bogăția culturală a comunei Ștefan cel Mare și a județului Bacău. Evenimentul a fost o ocazie deosebită pentru comunitatea locală de a se conecta cu istoria și tradițiile sale, subliniind importanța literaturii și culturii în promovarea identității locale.

Cartea “Comuna Ștefan cel Mare, jud. Bacău – leagăn voievodal” reprezintă o contribuție semnificativă la cunoașterea și aprecierea patrimoniului cultural și istoric al regiunii și va rămâne cu siguranță o resursă valoroasă pentru viitoarele generații.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri