Duminica, la Darmanesti, Asociatia „Speranta Este Un Dumnezeu Al Bucuriei” (ASEUDAB) a organizat actiunea „Colaborând cu dizabilitatea”, in cadrul careia si-a manifestat intentia de a lansa un proiect si de a strânge fonduri.

In cadrul intâlnirii, o persoana cu dizabilitati si-a spus povestea vietii, membrii ASEUDAB au socializat cu alte persoane din cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitati Comanesti (CIAPD) si au beneficiat de o evaluare medicala (luarea tensiunii, glicemiei etc,) asigurata de angajatii CIAPD. Gazde si invitati au luat, impreuna, o gustare si au vorbit despre problemele curente cu care se confrunta dizabilitatea.

A urmat un spectacol artistic sustinut de Mara Sterian si formatia Genius si prezentarea proiectului.

„Noi nu vrem sa cerem bani, noi vrem sa derulam activitati si sa obtinem bani, a declarat Liviu Remus Stanoaie, directorul ASEDAB. Proiectul nostru consta in infiintarea unui atelier de creatie in care sa producem lumânari parfumate, figurine de ipsos pentru impodpbirea gradinilor si alte obiecte decorative.” Astfel, persoanele cu dizabilitati isi vor dezvolta aptitudinile si vor face obiecte folositoare semenilor.

Pentru ca acest atelier sa existe este nevoie, insa, de un capital de inceput. Primul care i-a sprijinit a fost deputatul Miron Smarandache, PSD, care donat 1.000 de lei. Toti cei care vor sa ajute asociatia pot sa-l contacteze pe Remus Stanoaie pe adresa romuluss75@yahoo.com.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ