Alexandria Librarii si Editura Lumea Credintei organizeaza vineri, 12 iulie 2013, evenimentul lansarii de carte “Credinta si Ratiune – Dialoguri, Contradictii, Împacari”, autor Mihail Neamtu.

Cartea, excelenta introducere în orizontul paideic crestin al secolului XXI, este împartita în trei sectiuni: „Religia, cultura si provocarile modernitatii” (intervievati: Andrei Plesu, Sorin Antohi), „Convertiri personale si farmecul Ortodoxiei” (intervievati: Andrew Louth, Hugo Tristram Engelhardt jr., Bogdan Bucur) si „Pledoarii romane” (intervievati: Jean-Luc Marion, Ilaria Ramelli).

“Interlocutorii alesi de Mihail Neamtu – fie ei români sau de alte neamuri – sunt personalitati de formatie teologica sau intelectuali cu vast exercitiu umanistic, scrie in prefata Teodor Baconschi. Cartea nu ascunde un manual, nici un tratat si cu atât mai putin un catehism sau un demers prozelitistic.

PUBLICITATE

Ea îsi tine fagaduinta afisata pe coperta: un sir de dialoguri vii între oameni care nu asupresc inteligenta cititorului cu imperative dogmatice, preferând sa-si defineasca mult mai discret propriul credo.” Manifestarea va începe la ora 16.00 în Alexandria Librarii Piru (Bacau, str. Nicolae Balcescu, nr. 12).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ