Intr-o editie anterioara, am publicat un reportaj care avea ca subiect starea deplorabila a unui lac, de marimea unui teren de fotbal, aflat in spatele supermarketului Selgros din Bacau, care apartine, am aflat ulterior, SC Agricola.

Apa murdara, crengi, busteni, dar mai ales mii de bidoane de plastic. Când vremea permite, in jurul lacului este ceva animatie, pescarii isi incearca norocul, altii vin la un gratar cu familia, ocrotiti de salciile batrâne de pe maluri, insa tot acolo isi face veacul si o turma de oi, iar aspectul dezolant descurajeaza pe cei amatori sa-si petreaca o dupa amiaza la iarba verde, mai ales acum când Insula de Agrement este intr-un proces de modernizare.

Sesizata, conducerea SC Agricola, prin purtatorul de cuvânt Cristian Calin, ne-a asigurat ca cele relatate vor fi remediate in cel mai scurt timp, chiar daca, deocamdata, nu este lamurita in totalitate natura proprietatilor din imediata apropiere.

PUBLICITATE

La sfârsitul saptamânii trecute, am fost din nou in zona: o alta viata, un alt aspect, lacul a fost curatat de mizeriile adunate de-a lungul timpului, apa este limpede, de pe maluri au fost indepartate resturile forestiere, molozul si resturile aruncate de cetatenii certati cu normele de igiena si educatia. Am putea concluziona simplu: când se vrea, când exista grija fata de mediu, se poate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. pot primi va rog mai multe detalii despre acest lac?..unde este mai exact,,sunt bacauan dar nu cunosc locatia,,,,sunt plecat de mai multi ani,,multumesc anticipat..!!

LĂSAȚI UN MESAJ