Incepusem în 2009, ca un boboc obisnuit, sa studiez la Colegiul National „Gh.Asachi” din P.Neamt (orasul meu natal), unde am fost onorata sa o am ca diriginta, pe parcursul celor patru ani, pe doamna Magdalina Maria, totodata profesoara noastra de TIC.

Desi inscrisa la profilul uman, specializarea stiinte sociale, gustul pentru calculatoare nu a ezitat sa se dezvolte si astfel am participat la concursuri, obtinând diverse premii, acestea fiind: locul I la Concursul judetean „WebHistoria”, sectiunea website, 2009-2010, alaturi de Cosmin Amariei; mentiune la Concursul interjudetean „WebHistoria” sectiunea site web/blog 2009; premiul I la Concursul „WebbHistoria” 2010; premiul III la Concursul National „Istorie si civilizatie în dimensiune virtuala”, etapa judeteana 2010; premiul I la Concursul judetean „WebHistoria” sectiunea website, mai 2010; Premiul III la Concursul „Istorie si societate în dimensiune virtuala”, etapa judeteana 2011; premiul I la Concursul de informatica aplicata, etapa judeteana 2011 si locul I la Olimpiada Judeteana de TIC in 2011.

Am fost sfatuita sa optez pentru facultatea de Informatica, desi ma temeam ca nu voi face fata, tinând cont ca terminasem profilul uman, insa un prieten aflat in aceeasi situatie m-a incurajat sa lupt si acum fac eforturi sa ii ajung din urma pe cei care au terminat profilul matematica-informatica. La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau intâlnesc profesori de informatica deosebiti, care au rabdare cu noi, cei care nu am studiat informatica, si ne sunt alaturi facând tot posibilul sa recuperam notiunile pe care ceilalti colegi le-au studiat înca din timpul liceului datorita specializarii pe care au terminat-o.

Desi ma aflu printre cei care au luat-o de la zero, îmi place aici si le doresc succes colegilor mei si viitorilor studenti la Informatica. Fara teama, cu efort si dedicare, cred cu tarie ca se poate ajunge la o mare reusita.

Andrada Gheoca, studenta la Informatica, Facultatea de Stiinte, Universitatea „Vasile Alecsandri” BacauPUBLICITATE