La Târgu Ocna, în incinta Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare și a Centrului Educativ (aflate în cartierul Tisești), a fost pusă piatra de temelie pentru zidirea unei biserici unice în România.

“Prin hramurile pe care le va avea – Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia și Sfinții Martiri Brâncoveni – această biserică se construiește în semn de omagiu adus memoriei mărturisitorilor ortodoxiei din închisorile comuniste, a celor care au suferit pentru libertatea noastră”, a declarat părintele Florin Smarandi, inițiator al acestui proiect.

La târnosirea temeliei noii biserici, alături de preoți ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și ai Protoieriei Onești, au participat primarul orașului Târgu Ocna, Ștefan Șilochi, cei ce conduc Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare și Centrul Educativ Târgu Ocna și mai mulți invitați. Slujba de sfințire a locului noii biserici și așezarea pietrei de temelie au fost oficiate de preoții Pimen Costea, Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Ioan Bârgăoanu, protoiereu al Protoieriei Onești.

La acest eveniment, la care a fost săvârșită și o slujbă religioasă pentru martirii neamului nostru românesc, au participat minorii și tinerii internați în Centrul Educativ Târgu Ocna, persoane private de libertate ce își ispășesc pedeapsa în această localitate dar și elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare. Menționăm că în prezent în incinta celor două instituții aflate în cartierul Tisești este o capelă la care toate slujbele religioase sunt săvârșite de către preotul Florin Smarandi.

Este de remarcat faptul că la Târgu Ocna construcția acestei biserici începe în contextul în care pe tot parcursul anului 2017 Biserica Ortodoxă Română celebrează prin multe manifestări omagiale memoria apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. tot Biserica pentru incasari???de ce nu faceti un AZIL de noapte sau o casa de copii sa dati de mancare unor oameni in cinstea martirilor neamului !!! AIA E POMANA !

  2. exact asta vroiam sa zic si eu ce zic cei de mai sus …Stefan cel mare construia o biserica numai dupa ce cistiga o batalie , noi ce batalii am cistigat??? Am inteles ca in 1989 erau in romania 8000 de biserici iar acum sunt 30.000…adica din 89 pina acum s-a construit o biserica pe zi . Dau aia de la consiliile locale aprobari pentru construirea de biserici pe banda rulanta , daca ceri aprobarea pt altceva probabil ca ti se spune ca nu sunt bani .

LĂSAȚI UN MESAJ