La cea de-a doua editie a evenimentului Swimathon, organizat, pe 30 octombrie, de Fundatia Comunitara Bacau, circa 1.300 de bacauani, organizatii neguvernamentale din judet, firme, institutii si grupuri de initiativa, s-au alaturat celor 113 de inotatori amatori in incercarea laudabila de sprijinire a unor cauze sociale.

Astfel, cele 19 echipe de bacauani care au intrat efectiv la apa au facut in total nu mai putin de 781 de ture de bazin, însumând 39 km si 50 metri. Cele mai multe lungimi de bazin le-au prestat echipele de la Inner Wheel – 78 ture, Pompieri (pentru Asociatia „Lumina”) – 53 ture si Cora – 48 ture (care a sustinut proiectul Youthbank).

De retinut si eforturile celor de la Pambac – 47 ture, Salonul de piane – 44 ture, Splash for CCash (SCC) – 42 ture, Dedeman – 42 ture, Universitatea Vasile Alecsandri / Teatrul Municipal Bacovia – 41 ture, YouthBank – 41 ture, Pambac Junior – 41 ture, Mutatis – 39 ture, Comfert – 38 ture, Ferdinand – 37 ture, Barrier – 37 ture, Abbvie – 36 ture, OMV Petrom – 35 ture, New Wave, New Generation – Fotbal Club Bacau – 33 ture, Lumina 2 – 32 ture si Lumina 1 – 17 ture. Cert este ca atât companiile, cât si publicul bacauan au performat. S-au adunat bani si promisiuni de donatii în valoare de 121.450,85 lei.

„Dar, am putea vorbi despre oameni…oameni care au inotat, care au ales sa investeasca timp, efort, energie pentru a sustine un vis. Prieteni de peste mari si tari, care au trimis, impreuna cu dorul de Bacau, si donatii pentru cauzele lor. Oameni care nu prea stiau sa inoate, dar si-au invins frica si au invatat tocmai pentru a-si depasi limitele. Oameni care incurajau oameni, fara sa ii cunoasca. Companii care au adus nu doar bani, ci si angajati, prieteni, familie. Voluntari, profesori si elevi, studenti, doctori, ingineri, psihologi, copii. Swimathon nu este despre concurenta, lungimi de bazin sau imagine, ci este felul in care putem fi in relatie cu ceilalti. O comunitate in care se organizeaza Swimathon-ul este o comunitate care devine constienta de forta si valoarea lui impreuna. Este o comunitate in care supereroii sunt oameni obisnuiti care aleg sa conteze prin implicare.” Mihai Caprioara, director executiv la Fundatia Comunitara Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ