Ziua de sâmbătă s-a dovedit a fi una perfectă pentru a ne petrece timpul în aer liber.

Dealul Măgura a fost alegerea cea mai potrivită pentru zeci de familii cu copii. Pantele din imediata vecinătate a hotelului Măgura au început să se anime încă de pe la ora 10.00, iar vârful aglomeraţiei la fost la prânz.

Vremea caldă a făcut ca zăpada să fie numai bună pentru alunecare, iar soarele strălucitor îţi tinea companie pe toată durata distracţiei. Urcuşurile şi coborâşurile repetate i-au îmbujorat şI i-a secat de energie pe iubitorii acestui sport de iarnă, însă, nimeni nu s-a dat plecat acasă mai devreme de patru ore petrecute pe pârtie.

PUBLICITATE

Reprizele de săniuş au fost alternate cu pauze de stat la plajă în scaunele pliante aduse pe pârtie. Alţii au ales să-şi fiarbă vin chiar în portbagajul maşinii, la minibutelia de concediu, însă, cei mai mulţi şi-au dat concursul la construirea oamenilor de zăpadă, a cazematelor sau încingând spontan câte o bulgăreală în toată regula.

Zăpadă a fost pentru toţi, iar pârtiile nenumărate. Fiecare îşi alegea pârtia în funcţie de nivelul de dificultate şi de ceea ce avea la îndemână să se dea: saci, bannere, snowboard, lighene, colaci, săniuţe, bob de zăpadă etc.

Văile răsunau de chiotele celor mari şi mici, iar nelipsitul strigăt “pârtieeee!!!” răsuna la fiecare lansare cu sania. După patru ore de sărit, căzut şi tăvălit prin zăpadă, echipamentul de zăpadă putea fi stors cu uşurinţă.

Fiecare a muncit în felul lui, la cărat sania, la ridicat de pe jos, la rostogolit bulgării imenşi de zăpadă, însă, nimic din toate acestea nu părea a fi greu. Baia de soare şi de zăpadă le-a încărcat bateriile celor care au ales pârtia la sfârşit de săptămână. Din păcate, cu toţii s-au trezit la realitate atunci când s-au întors acasă şi au descoperit că apa dispăruse şi din supermarket-uri, nu numai de la robinet. Bucuria petrecerii unei zile în aer liber a pălit o dată cu acest disconfort. Au urmat apoi alte drumuri, la pompă sau la magazine în căutarea apei atât de necesară.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ