Autoritatile locale au un sac de intentii bune, ca un fel de Mos Craciun de toate anotimpurile. Caci daca ar fi sa facem ochii roata peste planurile ce se vor derula in anul urmator ne-am umfla in pene ca suntem bacauani. Pai unde in tara ati mai auzit sa se faca si spital municipal, si sistem nou de termoficare si zona de agrement ultramoderna (Insula), si sosea de centura, si strazi noi, si parcuri infrumusetate, si cimitir nou si alte proiecte.

Si toate acestea, in anul ce vine. Adica – intâmplator, nu-i asa? – taman pâna in preajma alegerilor locale de anul viitor. Când viitorul edil va fi ales dintr-un singur tur de scrutin, nu din doua ca pâna acum, asa ca trebuie sa demonstreze ca e capabil. Aproape sigur, actualul edil nu va mai candida, dar are in preajma cel putin un om care vrea Primaria si care, treptat, aproape sigur, isi va lipi imaginea de actualele proiecte. De alta parte, vom avea un candidat din partea UNPR, care contreaza tot ce vine dinspre Primarie, altul de la PSD, exagerat de populist, cel putin un independent, aflat acum in barca liberala, dar obisnuit cu trecerile dintr-o barca in alta, precum si alte târnacoape ivite din neant.

Revenind la proiecte, cele deja finalizate sunt bine puse deoparte, nimic de zis (pasajul subteran, Podul Margineni si Calea Moinesti). Cele ce vor urma sunt magnifice, ni le dorim, dar daca le luam la bani marunti, deja ne-am cam saturat de multe dintre ele. Iar asta, si fiindca am auzit despre ele pâna la saturatie (din 2007 despre spitalul municipal etc) si fiindca unele au sucombat si provoaca multa mizerie si nervi (strada Milcov sau, din nou, Spitalul Municipal).

PUBLICITATE

Mai nou, am aflat ca Primaria a refuzat in anul care a trecut sa autorizeze propriile proiecte, ceea ce le-a intârziat nepermis. Lucrurile par sa se fi deblocat, poate de dragul cetatenilor, poate de dragul scaunelor din fruntea Primariei. Tragem linie si rezulta ca daca proiectele vor fi gata peste un an nu mai avem ce comenta si mergem la vot cu mândrie cetateneasca. Insa exista un risc ce nu trebuie ignorat, de a trage linie sub noile proiecte si sub ea sa fie un zero barat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ