Teava buclucasa

In editia din 25 iulie a ziarului Desteptarea, cu titlul “Investitie inaugurata, dar nefinalizata”, semnalam faptul ca o lucrare importanta si necesara, modernizarea podului de peste pârâul Trebes, a fost inaugurata cu panglici si aplauze, insa, dupa prima ploaie mai serioasa, au iesit la iveala grave anomalii, care au pus si pun in pericol, in continuare, siguranta gospodariilor din amonte, cât si a partii de nord a orasului.

In aval de pod, a ramas o conducta de mari dimensiuni care ar fi parte a canalizarii din zona industriala a Margineniului, traversând pârâul la o inaltime de nici un metru de albie (vezi foto), astfel ca, la prima viitura, a blocat scurgerea apei, deoarece tot ce a carat apa s-a oprit in conducta, ridicând o stavila de peste trei-patru metri. Viceprimarul Constantin Scripat, promitea, la ora documentarii noastre, ca va cere explicatii Sectorului de Drumuri din Primarie, constructorului, proiectantului, cu privire la aceasta situatie.

„Dupa informatiile primite, am aflat ca acea conducta nu mai este folosita, fiind inlocuita, dupa cum se vede, de una care a fost ridicata la nivelul podului. Prin proiect, conducta veche trebuia dezafectata, insa a ramas acolo, fara rost, producând ceea ce ati scris si dumneavoastra. Problema este ca noua conducta, tot prin proiect, pentru a fi utila, avea nevoie de o pompa care sa ridice apa menajera la 4-5 metri inaltime, insa nu au mai fost bani, mi s-a spus, s-au grabit si i-au dat drumul asa. Statia este, doar ca nu functioneaza. S-a lucrat de mântuiala, fara raspundere”, ne-a spus Scripat.

PUBLICITATE

Cautând prin filele de buget, s-au gasit banii necesari ca acea instalatie sa fie pusa in functiune, doar ca: „Mai este o problema, care tine de lege si de birocratie: modul de executie. Normal ar fi sa gasim o solutie impreuna cu Rustrans, constructorul initial, astfel ca lucrarea sa fie executata in interiorul proiectului initial, daca nu, trebuie urmata procedura legala, alt proiect, alta licitatie, ceea ce inseamna timp, iar noi nu mai avem timp, vin alte ploi si ne putem trezi iar cu Trebesul in strada. Eu sper intr-o rezolvare cât mai rapida”, a mai spus viceprimarul municipiului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Dacă nu s-a executat lucrarea conform proiectului cine plătește? Au fost făcute verificări, s-a făcut recepția și totul semnat de niste (i)responsabili. Așteptăm ca cineva sa plătească.

  2. O bataie de joc fata de cetateni si de banii publici. La un proiect de acest fel sunt in medie 3 organe cu rol de control. Dirigintele de santier, inspectoratul de stat in constructii si consultantul care supervizeza desfasurarea lucratilor. Aceste lucruri arata ca acolo s-a voit si ascuns cu premeditare problema.

LĂSAȚI UN MESAJ