Una dintre cele mai active femei din politica bacauana, Angela Bogea, a iesit la pensie. E un bun moment, asadar, pentru a trage linie si a ne reaminti cine a fost si ce a facut timp de peste doua decenii.

Bacauanii si-o amintesc mai ales ca presedinta a judetenei PRM (Partidul România Mare), de la inceput pâna in perioada de glorie a formatiunii, desi mai intâi a fost lider de sindicat. “Ca sa respectam adevarul, nu am fost primul presedinte al PRM Bacau. Marcel Moldoveanu a fost numit de Vadim Tudor, imediat dupa Revolutie, presedinte interimar. Eu am fost primul presedinte ales, asta era in 1991, si m-am ocupat de organizarea tuturor filialelor.

Mi-a luat câtiva ani, dar in 1998 aveam structuri in toate localitatile si eram a treia forta politica a judetului. In 2000, PRM a devenit al doilea partid la nivel national, in preferintele electoratului”, arata Angela Bogea. Tot in anul 2000 ajunge deputat, fiind printre primele femei care reprezentau judetul Bacau in Parlamentul României.

PUBLICITATE

A lucrat la contract, cu Aurel Cornea si Victor Ciorbea

Dupa patru ani de deputatie, cu câteva luni inainte de finalul mandatului, Angela Bogea renunta la functie: “In iunie 2004, dupa alegerile locale, presedintele Vadim Tudor mi-a cerut sa plec din Parlament pentru a deveni vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bacau.” Desi a facut munca de pionierat in multe domenii, cel mai palpitant i s-a parut, in 1990, la sindicat:

“Din toata experienta posdecembrista, cea mai interesanta a fost munca de lider si de consilier juridic la SLI (Sindicatul Liber din Invatamânt), unde am participat la elaborarea Contractului Colectiv de Munca la nivel national si am lucrat cu oameni foarte inteligenti, ca Liviu Chiscop, Aurel Cornea si Victor Ciorbea. E activitatea care mi-a adus cele mai mari satisfactii. Sindicatul a avut rezultate foarte bune si a obtinut primele drepturi pentru salariatii din invatamânt. Studiam foarte mult legislatia muncii si stateam la negocieri de dimineata pâna seara. De aici mi s-a tras si orientarea spre PRM, un partid antisistem, care tinea cu oamenii.”

“Poate ma voi intoarce in politica, poate nu”

De fiecare data când bazele erau puse si trecea greul pe care il presupune orice inceput, Angela Bogea o lua de la capat, in alta parte. In 2008, pleaca din PRM si din politica, pentru a ocupa o functie in administratie. “Corneliu Vadim Tudor si Corneliu Ciontu au intrat in conflict. Asa mi s-a parut corect, sa plec, pentru ca si unul, si altul m-au ajutat si imi erau la fel de apropiati. Era imposibil sa aleg”, marturiseste fosta presedinta a filialei PRM.

Asadar, demisioneaza din partid, apoi se angajeaza la CJ Bacau, unde coordoneaza Directia de Resurse Umane, pâna pe 1 aprilie 2016, ziua pensionarii: “Aici e foarte important sa fii atent si sa aplici corect legea. Nu mi s-a parut dificil, la sindicat am lucrat mult cu legislatia muncii, apoi, in perioada in care am fost deputat, am participat la elaborarea actelor normative.” Viitorul nu este destinat odihnei, sustine Angela Bogea. Sa fii la pensie nu inseamna sa ruginesti in depou, departe de viata sociala: “Poate ma voi intoarce in politica, poate nu, poate voi activa intr-un ONG… Inca nu am luat o decizie. In mod sigur, nu voi sta acasa!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Ca de obicei liderii de sindicat au mers mana in mana cu partidele politice. Nu vad decat o coabitare pt interese financiare si nu pt salariatii pe care ii reprezentati ca lider. Dl Ciorbea, Mitrea sunt asemnea exemple. Daca ar fi fost greu si mult de munca abia ati fi asteptat ziua pensionarii sa fi scapat de corvoada dar se vede ca a fost bine, loc caldicel.

  2. Unii oameni sunt energici si produc adevarate vibratii…….altii sunt carcotasi profesionisti si glumeti de coltul blocului sau al tastaturii. Cine a cunoscut-o pe Angele Bogea stie ca e un model de luptator, un om care cauta si gaseste solutii, un om care ajuta oamenii! Un OM! Mult succes doamna!

LĂSAȚI UN MESAJ